• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände och vann i Mora

22 november 2018 21:31

MORA. Redhawks hade ett prekärt 0-2-underläge inför den tredje perioden i Jalas Arena, men via två snabba mål inom loppet av lite drygt två minuter såg till att det var oavgjort efter ordinarie matchtid. I straffläggning såg sedan Johan Olofsson, Konstantin Komarek och Oscar Alsenfelt till att Redhawks plockade hem segern.


Det har varit en vecka på resande fot för Redhawks och i kväll var det ett bortamöte med Mora som stod på schemat. Kanske var det också det som gjorde att Redhawks var något trögstartade i Jalas Arena.

Det ringde dock i målramen två gånger om samt att Axel Wemmenborn sparkade in en puck i mål under den första perioden. Det enda regelgiltiga målet gjordes dock av hemmalaget - som dessutom dubblade sin ledning i den andra.

Därmed var Redhawks två mål ner efter 40 spelade minuter och hade ett tufft utgångsläge inför den tredje perioden. Men där såg Redhawks till att kvittera tillställningen snabbt. Lars Bryggman styrde in ett skott från Albin Johansson och strax därefter gjorde Emil Molin detsamma när Tobias Ekberg knäppte pucken på mål. Därefter var det Redhawks för hela slanten.

De sista tio minuterna jagade Redhawks segermålet - utan att få det. 2-2 stod sig ordinarie tid ut och förlängningen blev mållös. När sedan straffar skulle avgöra var Redhawksspelarna lika vassa som vanligt. Johan Olofsson och Konstantin Komarek satte sina försök samtidigt som Oscar Alsenfelt stoppade båda Moras straffar och Redhawks vann igen.

MATCHFAKTA, SHL
Mora vs. Redhawks 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1)

10:49 1-0 John Persson (Rowe)

35:56 2-0 Alexander Hilmerson (Svanlund, Masuhr)

43:34 2-1 Lars Bryggman (Johansson, Torp)
45:59 2-2 Emil Molin (Ekberg, Wemmenborn)

65:00 2-3 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 20-23 (5-7, 7-7, 5-7, 2-1, )
Publik: 3 695 personer