• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Redhawks vann jubileumsmatchen

13 november 2018 21:30

MALMÖ. Det blev på nytt en tight match Brynäs, precis som det var för en knapp månad sedan. Resultatet efter 60 minuter var detsamma, 3-3, och i förlängningen kom en ny favorit i repris - när Redhawks avgjorde. Johan Olofsson var stor segerorganisatör. Han satte dit avgörandet och gjorde ett mål under ordinarie matchtid samtidigt som han jobbade fram ett straffslag.


Malmö Arena var dukat för fest. 10-årsjubileum och 9 199 åskådare fanns på plats på läktaren. Men till en början blev det inte den tilltänkta festen. Redhawks stod inte att känna igen och efter knappa två minuter var det också gästerna som spräckte ledningen på ett slumpmål.

Det resultatet stod sig perioden ut, men det var bud på mer för Brynäs. Oscar Alsenfelt gjorde ett par stora räddningar - och skulle komma upp med fler längre in på matchen.

I den andra hittade Redhawks mer tillbaka till sitt spel. Powerplay är en gren där Redhawks varit starkt hela säsongen och det skulle ge utdelning även i kväll. Brynäs såg ut att kunna få pucken ut ur egen zon, men Jens Olsson höll den kvar på blålinjen och till slut uppenbarade sig ett vasst läge för Johan Olofsson. Och han direktsköt in den så sköna kvitteringen.

Den gav också luft under vingarna och innan perioden var slut fullbordade Emil Molin vändningen. Ett mål som kom bara en och en halv minut efter att Alsenfelt stoppat en straff från Brynäs Nicklas Danielsson.

Gästerna skulle ändå komma tillbaka i matchen - två gånger om. Efter kvitteringen till 2-2 spelade Johan Olofsson huvudrollen igen. Han slet sig loss på ett friläge och gjordes ner. Konstantin Komarek tog hand om det utdelade straffslaget - och som han gjorde det.

Redhawks förmådde dock inte att hålla uddamålsledningen. En sen utvisning gav Brynäs chansen i powerplay och de visade ännu en gång att de är vassa i spelformen. Nu var det emellertid en stark individuell prestation som låg bakom kvittering, signerar Jesper Boqvist.

En individuell prestation svarade även Johan Olofsson för. I förlängningen satte han full fart, tryckte sig in på första stolpen och satte pucken i nät. Redhawks vann igen och firade jubileumssegern tillsammans med en lycklig publik på läktaren.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Brynäs 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0)

1:54 0-1 Ryan Gunderson (Mannberg)

28:29 1-1 Johan Olofsson (Komarek, Olsson) PP1
36:54 2-1 Emil Molin (Lerby, Olsson)

48:03 2-2 Robert Kousal (Kellman)
52:31 3-2 Konstantin Komarek (straffslag)
56:59 3-3 Jesper Boqvist (Kellman, Nilsson) PP1

64:42 4-3 Johan Olofsson (Hetta, Alsenfelt)

Skott: 23-32 (5-11, 9-8, 6-10, 3-3)
Publik: 9 199 personer