• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Ett tight Frölunda drog längsta strået

1 november 2018 21:26

I kväll ställdes Redhawks mot ett Frölunda som spelade väldigt tight i egen zon och göteborgarna blockade dessutom bort väldigt många skott. I Scandinavium vann hemmalaget även kamperna framför de båda målen och den här kvällen fick Redhawks se sig besegrat.


Trots att Redhawks inledningsvis hade bra fart på fötterna och skapade en del riktigt vassa chanser var det Frölunda som var starkare i Scandinavium. Hemmalaget var klart bättre i spelet framför de bägge målburarna och utnyttjade just det till perfektion i den första perioden.

Både göteborgarnas mål kom från samma position, den bara några centimeter utanför Redhawks målgård. 0-2-underläget efter 20 spelade minuter gjorde att Redhawks fick jaga, en jakt som inte bar frukt i kväll.

Frölunda försvarade sig väldigt väl och täckte bort mängder av skott. När lägena väl uppstod var Johan Mattsson som en vägg och stoppade allt som kom i hans väg.

Till slut fick Redhawks se sig besegrade med 0-3. I morgon reser laget vidare till Karlstad för lördagens bortamatch mot Färjestad, den sista i SHL innan landslagsuppehållet. Men innan Redhawks tar spelledigt väntar en viktig match hemma i Malmö Arena. SC Bern gästar i CHL-åttondelsfinal på tisdag. Dina biljetter från 50 kronor köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

9:59 1-0 Max Friberg (Rosseli Olsen, Fagemo)
13:58 2-0 Sebastian Stålberg (Carlsson)

56:13 3-0 Samuel Fagemo

Skott: 27-23 (9-7, 11-3, 7-13)
Publik: 8 485 personer