• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Redhawks tog ny seger - upp i serieledning

30 oktober 2018 21:25

Redhawks inledde den tuffa bortaveckan på absolut bästa sätt. Uppe i Skellefteå, mot ett lag som Redhawks haft svårt mot tidigare, kom den femte segern på de sex senaste matcherna. Ett effektivt powerplay, Carl-Johan Lerby som tvåmålsskytt och en stark Cristopher Nihlstorp mellan stolparna lade grunden till 4-2-segern - som tar upp Redhawks i serieledning.


Under avslutningen av oktober och inledningen av november är det bortamatcher som gäller för Redhawks. Tre raka på bortais med start i kväll i Skellefteå var det som väntade - och i kväll såg Redhawks till att få bästa tänkbara start.

Efter en mållös öppningsperiod – där Skellefteå hade ett klart övertag vad gäller skott på mål, men där Redhawks svarade för en bra bortaperiod – kom ledningsmålet ett par minuter in på andra perioden. Carl-Johan Lerby tog ett tyst skott från blå i powerplay och pucken letade sig in i nät, mycket tack vare Emil Sylvegårds fina jobb framför mål.

Därefter var det bud på fler mål framåt, men istället kvitterade Skellefteå på ett slumpartat sätt. Fredrik Lindgren skickade in pucken från den förlängda mållinjen och pucken studsade i mål via Mathis Olimbs byxa. Men Lerby, som redan hade dubblat antalet fullträffar i SHL den här säsongen, var inte klar. När han fick ett friläge, raka vägen från utvisningsbåset, hängde han upp pucken i krysset, som om han aldrig hade gjort något annat.

Därmed hade Redhawks med sig en uddamålsledning in till den tredje perioden och i Redhawks andra powerplay för kvällen smällde det igen. Konstantin Komarek direktsköt och dubblade ledningen.

Skellefteå gjorde dock match av det hela igen, men när Fredrik Händemark bar upp pucken ett par minuter från slutet kom spiken i kistan. Lagkaptenen tog skott från svag vinkel, men på returen höll sig Kim Rosdahl framme och tryckte in sitt första för säsongen.

Trepoängaren ger Redhawks en perfekt start på den tuffa veckan med idel bortamatcher - och innebär också att Redhawks är ny etta i tabellen.

Missa inte de kommande hemmamatcherna. Till så väl tisdagens åttondelsfinal i Champions Hockey League och nästa hemmamatch i SHL, Malmö Arenas 10-årsjubileum mot Brynäs tisdagen den 13 november, köper du sittplatsbiljetter för bara 100 kronor. Säkra dina platser direkt genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Skellefteå vs. Redhawks 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)

22:53 0-1 Carl-Johan Lerby (Janolhs, Händemark) PP1
35:08 1-1 Mathis Olimb (Lindgren, Aaltonen)
38:54 1-2 Carl-Johan Lerby (Wemmenborn)

49:53 1-3 Konstantin Komarek (Storm, Hardt) PP1
54:11 2-3 Oscar Möller (Pudas, Lindström)
57:52 2-4 Kim Rosdahl (Händemark, Warg)

Skott: 42-27 (14-7, 12-11, 16-9)
Publik: 4 216 personer