• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Redhawks vände och straffade serieledaren

25 oktober 2018 21:32

MALMÖ. Det såg ut att bli en knapp förlust för Redhawks hemma mot serieledaren, men firma Konstantin Komarek och Nichlas Hardt ville annat. I ett sent powerplay kombinerade duon fram till sitt andra mål i matchen och kvitterade - och i straffläggningen sköt Emil Molin segern till Redhawks.


Det blev en jämn och tight seriefinal i Malmö Arena, när Redhawks tog emot tabellettan Linköping. Trots att matchen inleddes med en riktig kalldusch repade Redhawks snabbt mod. Adam Ginnings ledningsmål för gästerna efter bara dryga minuten studsade via en hemmaklubba och Oscar Alsenfelt kunde inte göra något.

Därefter åt sig Redhawks in i matchen och när kvitteringen kom var den också förlösande - inte minst för Nichlas Hardt, som sköt sitt första för säsongen i SHL.

Det var en match där inget av lagen fick ordentligt grepp om den, men gästerna såg länge åt att ta en ny seger. I början av den tredje perioden återtog serieledaren ledningen och det dröjde länge innan Redhawks lyckades kvittera.

När Christoffer Forsberg jobbade fram en tvåminutare tod Redhawks tillvara på powerplaychansen på bästa sätt. Konstantin Komarek, som spelade fram till 1-1-målet, tryckte in pucken till 2-2 - assisterade av just Hardt, som ju satte ettan.

I förlängningen var Komarek också nära att avgöra, men stolpen räddade Jacob Johansson och Linköping den gången. I den avgörande straffläggningen kunde han dock inte stoppa österrikaren. "Kosta" sköt ett av Redhawks tre straffmål. Det blev dock Emil Molin som sköt det avgörande målet - och för andra hemmamatchen i rad var det han som säkrade segern.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Linköping 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

1:15 0-1 Adam Ginning (Billins, Roy)
14:39 1-1 Nichlas Hardt (Komarek, Lerby)

42:58 1-2 Andrew Gordon (A Karlsson, Brodecki)
57:29 2-2 Konstantin Komarek (Hardt, Görtz) PP1

65:00 3-2 Emil Molin (avgörande straff)

Skott: (7-7, 6-4, 9-10, 7-3, 1-0)
Publik: 4 776 personer