• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Molins första säkrade segern

18 oktober 2018 21:22

MALMÖ. Redhawks vinner igen hemma i Malmö Arena. Den här gången krävdes det förlängning, när Emil Molin prickade in sitt första mål i Redhawkströjan. Powerplay var en stor faktor i mötet med Brynäs, där fyra av matchens sju mål kom i spelformen.


Redhawks inledde kvällens hemmamatch mot Brynäs på ett riktigt bra sätt och drog fördel av att vara inne i matchandet. I Malmö Arena var det Redhawks som sköljde över gästerna och skapade målchanser.

Det dröjde dock nära en kvart in på matchen innan ledningsmålet kom. Max Görtz hittade rätt i powerplay för andra gången på de två senaste matcherna, men 1-0-ledningen var i underkant efter 20 spelade minuter.

– Där tog det roliga slut, sade Peter Andersson på presskonferensen, när han summerade matchen - och Redhawks kom inte alls upp på samma nivå i andra perioden som i första.

Trots den dubblade ledningen via ett nytt powerplaymål, den här gången signerat Marcus Sylvegård, men tvåmålsledningen till trots skulle det bli en tuff kväll.

I den tredje perioden var det Brynäs tur att visa klass i powerplay. Gästerna reducerade och fick momentum - men Redhawks lyckades återta tvåmålsledningen. Matias Lassen prickade in ett skott från blå och med 3-1-ledning knappa åtta minuter från slutet var det mycket som pekade på en ny trepoängare.

Brynäs vek dok inte ner sig. Bortalaget fick straff, som Nicklas Danielsson utnyttjade på ett bra sätt och svarade för ett snyggt straffmål - och bara minuten efter reduceringen kom kvitteringen. Det blev rörigt i den egna zonen och till slut kunde Brynäs peta in pucken som säkrade en poäng för gästerna.

Fler blev det inte för Brynäs i kväll. Emil Molin, som är fostrad i just Gävleklubben, klev fram och avgjorde med sitt första mål i Redhawkströjan. På nytt var det powerplay som levererade och säkrade segern.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Brynäs 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0)

14:51 1-0 Max Görtz (Olsson, Janolhs) PP1

31:39 2-0 Marcus Sylvegård (Händemark, Molin) PP1

47:14 2-1 Jacob Blomqvist (Kousal, Jensen) PP1
52:10 3-1 Matias Lassen (Hetta, Warg)
53:59 3-2 Nicklas Danielsson (straffslag)
54:59 3-3 Robert Kousal (Blomqvist)

60:23 4-3 Emil Molin (Lerby, M Sylvegård) PP1

Skott: 27-31 (12-7, 9-7, 5-17, 1-0)
Publik: 5 120 personer