• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Redhawks fick inte hål på Växjös defensiv

11 oktober 2018 21:20

Rond ett av dubbelmötet med Växjö Lakers blev tätt och tufft. Publiken i Vida Arena bjöds bara på ett mål, men det var fartfyllt och känslorna från vårens semifinalserie kom tillbaka. Redhawks fick inte in någon puck bakom Viktor Fasth i kväll och fick se sig besegrade, 0-1.


Veckoslutet ger ett dubbelmöte med den regerande mästaren, Växjö Lakers, och i dag stod rond ett på schemat. För fjärde matchen i rad var det en bortamatch som väntade och Redhawks reste till Småland med gott mod efter att ha presterat väldigt fint utanför Malmös gränser hittills under säsongen.

Redhawks ställdes mot Växjö även under vårens semifinalserie och kvällens match var den 19:e lagen emellan på två år. Och visst har en rivalitet byggts upp mellan klubbarna.

Det var också hett, tätt och tufft ute på isen - men långt ifrån fult. Det bjöds på härliga kampmoment där alla spelare stred om varje liten centimeter av banan.

Båda lagen försvarade sig ypperligt och matchen kom bara att bjuda på ett mål. Hemmalaget utnyttjade matchens första numerärt överläge och Linus Fröberg hittade krysset på ett direktspel.

Redhawks förmådde inte att skapa så många stora chanser som önskat, men tryckte in både puckar och spelare på kassen. Viktor Fasth i hemmakassen var dock kvällens stora man och höll nollan.

Redhawks fick se sig besegrat med matchens enda mål. Redan på lördag kväll finns chans till revansch, när Växjö Lakers gästar Malmö Arena. Köp dina biljetter till returmötet genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Växjö Lakers vs. Redhawks 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

12:03 1-0 Linus Fröberg (Ortega, Persson) PP1

Skott: 22-23 (6-5, 7-11, 9-7)
Publik: 4 079 personer