• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Utvisningar fällde Redhawks mot Frölunda

2 oktober 2018 21:23

MALMÖ. Redhawks inledde kvällens hemmamatch mot Frölunda på ett riktigt starkt sätt och ledde också följaktligen efter den inledande perioden. Men sen ådrog sig Redhawks för många tvåminutersutvisningar, något som gav gästerna momentum och en möjlighet att vända på tillställningen. Göteborgarna drog det längsta strået och vann med 2-1.


Redhawks startade kvällens hemmamatch exakt så som önskat, med en hög press på Frölunda, något som satte gästerna i tidsnöd. På så sätt bjöds publiken också på en tempostark hockey under öppningsakten och när Lars Bryggman tryckte in ledningspucken i slutskedet av den var det också logiskt.

Om Redhawks hade ett momentum efter 20 spelade minuter så förlorades det under den andra perioden. Redhawks drog på sig fem raka tvåminutare och även om spelet i numerärt underläge var starkt så slet det på boxplay-spelarna samtidigt som andra fastnade på bänken. I efterdyningarna av ett Frölunda-PP kunde också gästerna kvittera - och när de strax därefter fick en ny chans i numerärt överläge kom också det matchvinnande målet.

För gästerna 2-1-mål blev matchens sista. I tredje försvarade sig göteborgarna starkt och Redhawks fick inte riktigt till det önskade trycket.

Säsongens första förlust är därmed ett faktum. På torsdag finns ett ypperligt tillfälle att ta revansch, när det är dags för säsongens första Skånederby. Rögle väntar i Ängelholm.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Frölunda 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

17:09 1-0 Lars Bryggman (Lerby, Olsson)

34:59 1-1 Jonathan Sigalet (Hjalmarsson)
37:37 1-2 Joel Lundqvist (Friberg, Genoway PP1

Skott: 24-29 (14-7, 5-13, 5-9)
Publik: 5 236 personer