• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Nihlstorps nolla bakom tre poäng mot HV71

27 september 2018 21:20

JÖNKÖPING. Redhawks gjorde det igen, vann i Jönköping. Kvällens seger kan i mångt och mycket tillskrivas Cristopher Nihlstorp, som var fullkomligt omöjlig att överlista för smålänningarna. Han spikade igen sin bur, höll nollan samtidigt som Emil Sylvegård sköt enda målet framåt när Redhawks tog andra raka trepoängaren.


Redhawks fortsatte på den inslagna vägen från i lördags och jobbade stenhårt för varandra under 60 minuter. I kväll var det Cristopher Nihlstorp som blev den stora matchvinnaren.

I den första perioden var det HV71 som var det bättre laget och smålänningarna fick också chansen att ta ledningen via en straff efter bara en dryg minuts spel. Redan där och då stod det klart att Nihlstorp skulle svara för en ny stormatch. Hans benparad var av högsta klass - och det var ingen hemmaspelare som lyckades överlista honom i kväll.

Resultattavlan lyste 0-0 efter halva matchen. Redhawks hade ett bättre offensivt spel i andra och strax efter att uret tickat upp på 30 minuter snappade Emil Sylvegård upp en felpass i HV-zonen och stänkte in ledningsmålet i krysset. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande.

Även om HV71 jagade en kvittering i tredje perioden svarade Redhawks för ett tryggt försvarsspel - och längst bak stod Nihlstorp som en mur. 1-0 stod sig matchtiden ut och Redhawks säkrade andra raka trepoängaren.

På lördag väntar ny match hemma i Malmö Arena. Klassiska Djurgården gästar. Dina biljetter till matchen köper du här!

MATCHFAKTA, SHL
HV71 vs. Redhawks 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

30:09 0-1 Emil Sylvegård

Skott: 36-19 (11-7, 13-8, 12-4)
Publik: 6 134 personer