• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Uddamålsförlust i första semin

2 april 2018 21:51
Matchrapport

VÄXJÖ. Redhawks hamnade i ett tvåmålsunderläge redan i den första perioden av kvällens SM-semifinal borta mot grundseriesegrande Växjö Lakers. Men Frederik Storm tog, via två mål, Redhawks tillbaka till ett oavgjort resultat. Strax efter kvitteringen avgjorde dock Växjö och Redhawks föll med uddamålet.


Redhawks kom ut till öppningsperioden av den första SM-semin och hade inledningsvis en hel del puck och vaskade också fram ett par heta målchanser. Men stundtals blev det för övermodigt och när grundseriens främsta lag bjöds på målchanser så tog de dem.

Elias Pettersson sköt ledningsmålet efter knappt fem minuter spel sedan Redhawks tappat puck i egen zon och tvåan kom i slutet av öppningsakten efter ett pucktapp i mittzon.

Redhawks blev bättre ju längre matchen led. När Frederik Storm reducerade med halvminuten kvar av den andra perioden hade Redhawks häng. I tredje blev det sedan en jakt på kvitteringen. Nils Andersson prickade ribban och Viktor Fasth sattes på prov flera gånger om.

Till slut var det Frederik Storm som blev tvåmålsskytt när han rakade in en puck på volley.

Det oavgjorda resultatet stod sig emellertid inte särskilt länge. Växjö fick till ett längre anfall och plötsligt blev en hemmaspelare fri framför mål - och smålänningarna hade återtagit ledningen.

Redhawks hade bud på ännu en kvittering, men det blev inte fler mål denna annandag påsk.

Nya tag på onsdag, när det är dags för spel hemma i Malmö Arena. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-semifinaö
Växjö Lakers vs. Redhawks 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

4:44 1-0 Elias Pettersson (Kiiskinen)
17:02 2-0 Joel Persson

39:28 2-1 Frederik Storm (Händemark, Ekberg)

49:55 2-2 Frederik Storm (Andersson, Haudum)
51:20 3-2 Dennis Rasmussen (Miele, Martinsson)

Skott: 31-20 (8-5, 15-6, 8-9)
Publik: 5 304 personer