• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Redhawks klart för SM-semifinal

29 mars 2018 21:24
Matchrapport

MALMÖ. För andra året är Redhawks klart för SM-semifinal. I kväll fick Frölunda sträcka vapen när Redhawks vann den sjätte kvartsfinalen med 4-2 inför kokande läktare hemma i Malmö Arena. I semifinalen väntar nu seriesegrande Växjö Lakers, en matchserien som inleds i Småland på annandag påsk.


Redhawks förvaltade utgångsläget på bästa sätt. Inför kvällens kvartsfinal hemma i Malmö Arena ledde Redhawks matchserien mot Frölunda med 3-2 i matcher.

Med en drömstart i den första perioden, två powerplaymål inom loppet av knappa 40 sekunder, gundlades segern tidigt. I fem mot tre var det Erik Forssell som stod placerad på kontoret och tryckte in ledningspucken. Strax därefter fyllde Frederik Storm på med tvåan - från så gott som samma position.

Även om Frölunda var nära att reducera i slutet av perioden var det Redhawks som hade de flesta heta chanserna. Och bara minuten in på den andra perioden kom också trean.

Niklas Arell kom fri i numerärt underläge. Han lyckades förvisso inte överlista Johan Gustafsson, men på returen tryckte Axel Wemmenborn in pucken i nät.

Det skulle dock bli lite nerv i matchen när Frölunda fick hål på Jonas Gunnarsson med lite drygt en minut kvar till andra pausvilan. Men det bekom inte Redhawks denna kväll.

Johan Olofsson satte elegant 4-1 på ett friläge ett par minuter in på tredje perioden och även om Frölunda kunde reducera en gång var segern aldrig hotad.

4-2 i matcher och avancemang till SM-semifinal, där seriesegrande Växjö Lakers väntar. Den matchserien drar igång i Småland på annandag påsk. Onsdagen den 4 april kl 19:30 spelas den första matchen i Malmö Arena. Biljetterna är släppta och du säkrar din plats genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal
Redhawks vs. Frölunda 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

4:51 1-0 Erik Forssell (Görtz, Ekberg) PP2
5:29 2-0 Frederik Storm (Andersson, Rakhshani) PP1

21:10 3-0 Axel Wemmenborn (Arell, Forsberg) SH1
38:38 3-1 Victor Olofsson (Dahlin, Mursak)

46:50 4-1 Johan Olofsson (Haudum, Händemark)
51:52 4-2 Max Friberg (Sigalet, Mursak)

Skott: 18-27 (8-9, 7-10, 3-8)
Publik: 12 150 personer