• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Tuff uddamålsförlust i tredje kvarten

23 mars 2018 21:21
Matchrapport

GÖTEBORG. Redhawks tog åter ledningen i en SM-kvartsfinal mot Frölunda, men hemmalaget kom tillbaka i den tredje perioden och lyckades dra det längsta strået. Redhawks föll med uddamålet, 1-2, och Göteborgarna är nu en match upp i serien.


Kvartsfinalserien mot Frölunda gick vidare i Göteborg i kväll och Redhawks kom ut på ett betydligt rappare sätt än i match ett, när hemmalaget sköljde över i anfall efter anfall.

Redhawks gjorde en stark öppningsperiod för att vara på bortaplan och höll Frölunda från de riktigt heta chanserna. Dessutom passade Johan Olofsson på att pilla in en lös puck framför mål med knappa 20 sekunder kvar att spela.

I andra skapade Frölunda lite mer. Då visade Jonas Gunnarsson, som fick chansen mellan stolparna i kväll, sin klass och svarade för ett par stora räddningar. Det gjorde att perioden förblev mållös.

Frölunda skulle dock få in en psykologisk viktig kvittering i början av den andra perioden. Det gav göteborgarna momentum och de började pumpa på hårdare. Till slut kom också ett avgörande från nära håll.

Redhawks föll med uddamålet för andra matchen i rad. Nya tag redan på söndag eftermiddag. Då ska serien kvitteras i Malmö Arena.

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal
Frölunda vs. Redhawks 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

19:42 0-1 Johan Olofsson (Warg, Forssell)

41:11 1-1 Carl Grundström (Lasch, Mursak) PP1
53:51 2-1 Max Friberg (Nyberg, Sigalet)

Skott: 25-25 (6-10, 10-7, 10-8)
Publik: 12 044 personer