• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks bärgade en poäng i Göteborg

28 februari 2018 21:21
Matchrapport

GÖTEBORG. Toppmötet mellan Redhawks och Frölunda i Scandinavium bjöd på två mål, ett från vardera lag, under ordinarie matchtid och det var till slut straffar som fällde avgörandet. Där drog hemmalaget det längsta strået, men Redhawks får med sig en viktig poäng hem till Skåne.


Veckans första match var av riktig sexpoängskaraktär. Redhawks ställdes mot Frölunda på bortais, ett lag som återfanns endast en poäng före i tabellen.

Redhawks reste till Göteborg med vetskapen att det blivit poäng i samtliga möten med indianerna - och det skulle det bli även denna kväll.

Tillställningen blev målsnål och det var först i slutsekunderna av den andra perioden som Frölunda spräckte nollan. Oscar Alsenfelt svarade för en storstilad insats mellan stolparna och räddade det friläget som uppstod vid målet. Returen slogs dock olyckligt in av en frölundait.

Trots det psykologiskt tunga målet var det Redhawks som tog kommandot och förde spelet i tredje perioden. Kvitteringen kom också när Erik Forssell påpassligt höll sig framme och utnyttjade en felpassningen från Frölunda.

1-1 stod sig matchtiden ut och den efterföljande förlängningen blev mållös. I straffläggningen drog sedan göteborgarna det längsta strået, men Redhawks bärgade en viktig poäng i kampen om kvartsfinalplatserna.

Redan i morgon går den kampen vidare. Då kommer Djurgården till Malmö Arena. Dina biljetter till den matchen köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

39:35 1-0 Jonathan Sigalet (Rosseli Olsen) SH1

48:24 1-1 Erik Forssell

65:00 2-1 Carl Grundström (avgörande straff)

Skott: 25-19 (7-4, 11-4, 3-10, 4-1, 0-0)
Publik: 11 048 personer