• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Söndag Sön 16 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vann sexpoängsmatchen i Linköping

10 februari 2018 17:44
Matchrapport

LINKÖPING. Som ett av SHL:s starkaste lag på bortaplan svarade de rödsvarta för en ny stark trepoängsinsats. – Vi gör en riktigt bra bortamatch, bra lagspel och bra försvarsspel. Vi spelar precis som vi vill spela och visste att vi skulle hamna under press, konstaterar Redhawkscoachen Peter Andersson efter 2-1-segern.


Sista SHL-omgången inför OS-uppehållet väntade och viktiga poäng för två lag med ambitioner på top 4 inför det stundande SM-slutspelet.

Efter en jämn matchinledning där Oscar Alsenfelt svarade för ett par viktiga räddningar var det sedan Redhawks som tog ledningen.

1-0 kom efter tio minuters spel när Rhett Rakhshani på tekningsvinst från Lukas Haudum tog sig in från sarghörnet och avslutade vasst upp i första krysset och Redhawks behöll ledningen hela vägen till paus.

Redhawks utökade ledningen till 2-0 halvvägs in i andra perioden genom Nichlas Hardt och en stabil och gedigen grund hade lagts när kampen om poängen gick in på sin andra halva.

Redhawks spelade kompakt och disciplinerat försvarsspel och Linköpings reducering till 2-1 kom på ett distansskott mot en skymd Alsenfelt. Då återstod fyra minuter av mittenperioden och Redhawks fortsatte hålla ställningarna samt skapa ytterligare ett par vassa chanser mot Jonas Gustavsson i LHC-målet.

Tredje perioden innebar långa sekvenser med press från hemmalaget och nya viktiga räddningar från Oscar Alsenfelt.

Slutforceringen blev tung, oerhört tung, men Redhawks stod pall trots 12-1 (!) i skottstatistik och fixade tre nya poäng i toppen av tabellen. Just nu skiljer fem poäng ner till strecket som ger direktplats i slutspelets kvartsfinaler.

Föga oväntat - och ytterst välförtjänt - var det Oscar Alsenfelt som fick pris som MVP och sedan hyllades av den tillresta bortaklacken.

Peter Andersson lyfte fram laginsatsen när han summerade intrycken på presskonferensen några våningar upp i arenan samtidigt som Redhawksfansen precis tackat laget nere på isen.

– Vi hamnade lite i trubbel från början och fick städa av en utvisning tre mot fem och det stärkte oss. Sedan får vi göra mål i powerplay genom Rhett som kliver fram.

– Men det är en grymt bra laginsats. Grymt stolt över killarnas arbetsinsats och jag tycker faktiskt att vi vinner välförtjänt.

Närmast; OS-uppehåll - sedan omstart med HV och Frölunda borta följt av Djurgården hemma den 1 mars.

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

10:10 0-1 Rhett Rakhshani (Haudum) PP1

28:23 0-2 Nichlas Hardt (Arell, Olsson)
35:22 1-2 Daniel Olsson-Trkulja (Mullen)

Skott: 30-23 (11-12, 7-10, 12-1)
Publik: 7 337 personer