• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Måndagen bjuder på säsongens sista derby

4 februari 2018 16:38
Inför match

När Redhawks under morgondagen går upp i sin sista hemmamatch innan OS-uppehållet så är det också en speciell match som väntar. Säsongens sista Skånederby är här och Redhawks har siktet inställt på att bli derbykungar för sjunde gången på två år.


Måndagskvällen bjuder på Redhawks sista hemmamatch innan OS-uppehållet, en frånvaro från Malmö Arena på nära en måndag. Det är inte vilken match som helst som står på schemat utan säsongens sista Skånederby när Rögle kommer på besök.

Efter att ha tagit tre tunga poäng i Karlskrona i går kväll tog Redhawks träningsledigt under söndagen för att fylla på batterierna inför derbyt.

– Vi valde att ta det lugnt i dag för att kraftsamla inför morgondagen, berättar Martin Filander.

Att ha välfyllda energidepåer kommer vara viktigt inför det som väntar på måndagskvällen.

– Det har varit lite upp och ner med energinivån på vägen, som det alltid är. Jag tycker ändå att vi hittat ett sätt att kriga oss igenom matcherna och ofta funnit vägar att få med oss resultat, menar Filander.

I morgon ställs han manskap mot ett pånyttfött lag. Rögle har tagit sig upp på rätt sida av kvalstrecket och Chris och Cam Abbott, som hållit i tyglarna ett tag nu, har fått ordning på nordvästskåningarna.

– Vi möter ett Rögle som ser ut att vara i bra form. Vi mötte dem förvisso direkt när bröderna Abbott tagit över, men de har fått sätta mer av sitt spel sedan dess, säger Filander och utvecklar;

– De har ändrat lite i laguppställningen och prioriterat spelare på ett annorlunda sätt jämfört med den tidigare lagledningen. De har också fått upp arbetsetiken rent generellt och har höjt nivån på jobbet på alla händer och fötter. Vi möter definitivt ett bättre Rögle än vad vi gjort tidigare under säsongen.

Derbyna har en tendens att leva sina egna liv jämfört med övriga matcher under en säsong. Martin Filander vet vad han hoppas få se från sitt lag i morgon.

– Jag vill att vi är taktiskt solida och att vi kan äga mer puckn än vad vi gjort på slutet. Vårt anfallsspel har inte riktigt stått att känna igen på slutet. Förhoppningsvis kan få till längre anfall i morgon. Vi kommer säkert att få någon kontring emot oss och då gäller det att vi får folk med oss hem och är starka runt målet.

Just det, spelet framför egen målvakt, är något Redhawks varit bra i på sistone.

– Vi har jobbat mycket med det och fått utdelning de senaste matcherna. Vi hade någon match där vi tappade en del i box play men generellt har vi spelat ett bra försvarsspel. Det hjälper också våra målvakter och ger oss en trygghet i resten av spelet.

Redhawks har vunnit två av de tre tidigare Skånderbyna den här säsongen och tagit sju av nio poäng. Nu är det dags att bli derbykungar igen.

– Jag förväntar mig att vi ska kunna göra en bra match, avslutar Filander, som också hoppas på ett härligt publikstöd i Malmö Arena i morgon.

Hjälp Redhawks att åter visa vilket lag som är bäst i Skåne - köp dina biljetter genom att klicka här!

FAKTA / Redhawks vs. Rögle
Nedsläpp måndag kl 19:00

Matchtruppen:
Redhawks höll träningsledigt under söndagen och därför är det något oklart vilka som kommer finnas med i matchtruppen. Det är frågetecken på Nils Andersson (sjukdom), Robin Alvarez (skada) och Max Görtz (skada). Martin Filander meddelar att beslut tas under morgondagen.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (Pantern), Lukas Haudum (skadad), Carl-Johan Lerby (skadad), Erik Forssell (familjeskäl).

Formen:
Tabellsexan Redhawks har 2-2-1 på senaste fem, men kommer från tre raka segrar (varav en efter straffläggning). Redhawks gör i morgon sin åttonde match på bara 13 dagar och har fått med sig poäng från sex av de sju spelade matcherna under perioden.
Rögle har fått fart på spelet sedan bröderna Abbott tog över tyglarna, men har ändå "bara" 2-1-2 på sina fem senaste matcher. Ängelholmarna kommer dock till Malmö Arena med två raka segrar i bagaget.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Fredrik Händemark 3p (2+1), Tobias Ekberg 3p (1+2), Christoffer Forsberg 3p (1+2), Lars Bryggman 3p (0+3), Johan Olofsson 2p (2+0).
Rögle: Ted Brithén 5p (2+3), Olle Liss 4p (2+2), Ben Youds 4p (0+4), Ludvig Rensfeldt 4p (0+4), Bryan Lerg 3p (2+1).

Special teams:
Redhawks: 21,9% i PP (4:a) / 82,0% i PK (5:a)
Rögle: 20,8% i PP (5:a) / 74,6% i PK (13:e)

Inbördes möten i år:
16/9 Redhawks vs. Rögle 5-0
30/9 Rögle vs. Redhawks 8-7 sd
19/12 Rögle vs. Redhawks 2-3

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt 28 ma, 91,2% (9:a)
Justin Pogge 27 ma, 89,5% (17:e)
Ville Kolppanen 8 ma, 92,5% (ej rankad)
Jonas Gunnarsson 19 ma, 91,8% (ej rankad)