• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Tung förlust i kvällens Skånederby

5 februari 2018 21:09
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks föll tungt när säsongens sista Skånederby avgjordes hemma i Malmö Arena. Inför den tredje perioden hade Redhawks hugg på en kvittering, men istället rann gästerna ifrån och vann med stora siffror.


Det blev inte den derbykväll som Redhawks hade ställt in sig på när Rögle kom på besök till Malmö Arena. I matchstarten var det förvisso Redhawks som hade mest puck och bra driv i spelet, men när Rögle nyttjade sitt första powerplay fick nordvästskåningarna också momentum i matchen.

Extra tungt blev det i slutminuten av den första perioden. Då vallade Rögle in en puck via bakhuvudet på en chanslös Jonas Gunnarsson, som var Redhawks främsta aktör denna kväll. Målvakten kom upp med ett par riktigt stora räddningar och var en rejält bidragande orsak till att det var match efter två perioder. I den andra sköt nämligen Redhawks enda målet när comebackande Max Görtz styrde in ett skott i efterdyningarna av ett numerärt överläge.

Redhawks var också nära att kvittera matchen. Direkt i den första minuten av period tre svarade Röglemålvakten Ville Kolppanen för en jätteräddningen på en styrning från Rhett Rakhshani.

Redhawks fick dock inte till det riktigt tryckte i kvitteringsjakten och när Bryan Lerg vispade till på en puck i slottet efter en tilltrasslad situation framför Redhawks målbur avgjordes matchen. Det psykologiskt viktiga målet gav Rögle trepoängaren i kväll.

Gästerna fyllde dessutom på med såväl fyran och femman innan Johan Olofsson reducerade med ett tröstmål på straff knappt två minuter från slutet.

Prestationen var inte på den nivå där Redhawks vill vara och för första gången på två säsonger vet Redhawks nu hur det känns att lämna ett derby utan poäng.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 2-5 (0-2, 1-0, 1-3)

9:35 0-1 Lucas Elvenes (Brithén, Liss) PP1
19:36 0-2 Olle Liss

30:51 1-2 Max Görtz (Ekberg, Hardt)

47:51 1-3 Bryan Lerg (Liss, Connolly)
50:57 1-4 Ludvig Rensfelt (Brithén)
53:08 1-5 Daniel Widing (Schira)
58:20 2-5 Johan Olofsson (straff)

Skott: 16-31 (5-8, 5-15, 6-8)
Publik: 9 603 personer