• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Tennissiffror när Redhawks vann i Örebro

25 januari 2018 21:26
Matchrapport

Efter att bara ha fått med sig en poäng från senaste bortamatchen, ett resultat som satte stopp för sviten på sju raka utanför Malmös stadsgräns, studsade Redhawks tillbaka på vinnarspåret på bortaplan igen. Stora segerorganisatörer i Örebro blev fyramålsskytten Nichlas Hardt och Daniel Zaar, som svarade för lika många poäng.


Redhawks fortsätter att vara SHL:s kanske hetaste bortalag. Segersviten var uppe på inte mindre än sju raka innan HV71 satte stopp för Redhawks svit. I kväll fixade Redhawks en ny seger - och som man gjorde det.

Örebro var förvisso piggast från start, något som Peter Andersson också varnade för redan i går. Hemmalaget tog ledningen när comebackande Jere Sallinen hittade nät i powerplay. Just powerplay var sannerligen det som gällde i den första perioden.

För Redhawks ville inte vara sämre än Örebro. Nichlas Hardt, kvällens huvudrollsinnehavare, förvaltade Daniel Zaars och Johan Olofssons fina förarbete när han klippte in 1-1 från nära håll. Fyra minuter senare var det dags igen. Hardt, på samma position som vid kvitteringen, tryckte in en retur med ett backhandsavslut från nära håll.

Redhawks tog därmed med sig en uddamålsledning in till paus, en ledning som skulle växa tidigt i den andra perioden. Örebro tvingades till ett målvaktsbyte när förre Redhawkskeepern Axel Brage insjuknade. Isak Mantler fick SHL-debutera, men starten blev inte det han drömt om. Efter bara 1:26 fick Daniel Zaar läge i slottet och klippte in 3-1 - på Redhawks första skott i perioden.

Det kanske matchavgörande målet kom strax före den andra pausvilan. Redhawks vände spelet och Fredrik Händemark satte upp Kim Rosdahl, som smällde in ett direktskott fram till 4-1.

I den tredje perioden hade Redhawks full kontroll på händelserna. Laget kunde ha nöjt sig med att spela av matchen - men Nichlas Hardt ville annat. Efter knappt tre minuter fullbordade han sitt hattrick. Redhawks utnyttjade ett nytt powerplay och Hardt förpassade pucken i nät via en ny retur. Och med sex minuter kvar kom hans fjärde mål(!) i matchen. Den danske powerforwarden snappade upp en felpassning från Örebro och bombade in ett direktskott.

Det målet fastställde också slutresultatet till 6-1. Redhawks trepoängare innebär att laget avancerade upp på en kvartsfinalplats. På lördag är det dags för hemmamatch igen - och inte vilken match som helst. Det är Hockeyns Dag i Malmö Arena med fritt inträde när Mora kommer på besök.

Nedsläpp sker klockan 15:15 och biljetter delas ut i huvudentrén från klockan 13:45. Vill du försäkra dig om att få en plats på matchen kan du förköpa biljetter för bara 100 kronor genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Örebro vs. Redhawks 1-6 (1-2, 0-2, 0-2)

8:01 1-0 Jere Sallinen (Wandell, Manninen) PP1
14:20 1-1 Nichlas Hardt (Olofsson, Zaar) PP1
18:44 1-2 Nichlas Hardt (Händemark, Zaar) PP1

21:26 1-3 Daniel Zaar (Rakhshani)
38:44 1-4 Kim Rosdahl (Händemark, Bryggman)

43:00 1-5 Nichlas Hardt (Händemark, Zaar) PP1
54:07 1-6 Nichlas Hardt

Skott: 41-35 (19-10, 11-10, 11-15)
Publik: 4 907 personer