• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Serieledaren ett nummer för stora

13 januari 2018 17:31
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks förmådde inte att rubba suveräna serieledaren i eftermiddagens hemmamatch. Växjö Lakers visade varför de toppar SHL med bred marginal och vann rättvist med stora siffror i Malmö Arena. För Redhawks gäller det att repa mod inför fredagens bortamatch mot HV71.


Nästan 9000 på läktaren bjöd på en härlig inramning direkt från start i eftermiddagens match i Malmö Arena. Redhawks tog emot serieledaren Växjö Lakers i ett riktigt toppmöte. Denna dag var det dock framför allt gästerna som såg ut som den suveräna etta de är i tabellen.

Smålänningarna var starka runt den egna kassen och Redhawks hade oerhört svårt att komma in på den heta ytan framför Växjökassen. På andra planhalvan gjorde Elias Pettersson gästernas första mål från just en sådan position.

I den andra perioden hade Redhawks mycket puck, men även då på utsidan ochh utan att skapa de heta chanserna.

Växjö Lakers hade i sin tur medstuds när de dubblade ledningen. Andrew Calof tog skott från svag vinkel, pucken studsade på en Redhawksspelare och gav Janne Pesonen tom bur. Ytterligare ett mål som gjorde i ytan precis framför mål.

Det skulle komma ännu ett. Redhawks såg passiva ut när Pontus Netterberg hittade Linus Fröbergs klubblad och resultattavlan tickade upp på 0-3. Växjö var emellertid inte färdiga där. Fyran kom i slutminuterna av den andra perioden efter en vunnen tekning. Noah Welch tog skott och pucken letade sig igenom trafiken. Matchen var avgjord.

Redhawks försökte göra match av det hela i den tredje perioden, men bortakeepern Viktor Fasth var omutlig.

Redhawks får istället repa mod inför nästa match, som spelas borta mot HV71 om nästan en vecka.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Växjö Lakers 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

16:49 0-1 Elias Pettersson (Kiiskinen, Pesonen)

21:03 0-2 Janne Pesonen (Calof)
31:13 0-3 Linus Fröberg (Netterberg, Röndbjerg)
36:41 0-4 Noah Welch (Pesonen)

Skott: 15-30 (5-11, 5-13, 5-6)
Publik: 8 828 personer