• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Fredag Fre 3 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Peter Andersson: "Vi ska göra våra saker"

10 januari 2018 13:59
Inför match

Efter att ha spelat match varannan dag under det nya året så har Redhawks fått lite ledighet sedan bortasegern mot Karlskrona i lördags. I morgon är det dock dags igen, då Luleå kommer på besök. Peter Andersson är klar på vad han vill se från sitt lag i Malmö Arena i morgon. – Vi ska göra våra saker. Vi kan bara påverka det vi själva gör och det passar oss bäst, när vi gör vår grej, säger Redhawks huvudtränare.


Under en längre tid har Redhawks haft en diger skadelista, men på träningarna den här veckan har Peter Andersson och hans tränarkollegor haft ordentligt med spelare på is.

– Det är glädjande att vi har så många tillbaka i träning. Allt blir bättre när vi får vara hela och friska. Det är inte jättetätt med matcher just nu, men snart tätnar det igen och då kommer det vara viktigt för oss, säger Redhawks huvudtränare.

På forwardssidan ser Rhett Rakhshani och Frederik Storm ut att vara redo för spel mot Luleå i morgon och med dem så kan Redhawks mönstra fyra riktigt slagkraftiga formationer.

– Vi hoppas att det ska vara så nära vi spelar match också. Vi känner oss bekväma i att ha fyra kedjor som fungerar så väl offensivt som defensivt, berättar Andersson.

Redhawks huvudtränare ser en viktig detalj i varför det blivit ett antal segrar i rad.

– Innan de sex senaste matcherna så spelade vi bra utan att få med oss poäng. Sedan dess har vi har höjt vår mentala nivå, haft ett bättre fokus, en jämnare nivå fokuseringsmässigt under matcherna, och lyckats vinna några matcher - även när vi hamnat i underläge, säger han och fortsätter:

– Vi har varit konsekventa, trummat på även om vi inte fått segrarna. Vi pendlar inte lika mycket i matcherna mentalt. Mot Skellefteå innan jul hanterade vi inte den stökiga matchbilden på ett bra sätt, men efter den matchen har vi gjort det bättre. Vi vill vara engagerade men ändå obrydda kring domslut och vad motståndarna gör. Vi ska göra våra saker. Vi kan bara påverka det vi själva gör och det passar oss bäst, när vi gör vår grej.

I morgon jagar Redhawks sin sjunde raka seger, när Luleå kommer på besök.

– Vi vet att det blir en tuff match. De vill naturligtvis komma hit och stjäla poäng. Det gäller för oss att vara vakna från start, menar Andersson.

Att spelet inte riktigt stämt sedan 2017 blev 2018 är inget Andersson hymlar om. På sistone har Redhawks vunnit sina matcher tack vare en hög effektivitet.

– Vi behöver studsa upp spelmässigt. Våra tre senaste matcher har vi varit något slitna och haft en lägre energi. Nu har vi både fått träna och vila och ska komma upp i en högre nivå igen, avslutar Peter Andersson.

FAKTA / Redhawks vs. Luleå
Nedsläpp torsdag klockan 19

Matchtruppen:
Matchtruppen spikas under matchdagen. Frederik Storm och Rhett Rakhshani är tillbaka i full träning och gör med största sannolikhet comeback i morgon.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (JVM), Carl-Johan Lerby (Pantern), Niklas Arell (skadad), Lukas Haudum (Pantern), Erik Forssell (familjeskäl), Marcus Sylvegård (Pantern).

Formen:
Tabellsexan Redhawks har 2-3-0 på senaste fem och fem raka segrar (varav tre i övertid/straffar). Det har blivit poäng i nio av de tio senaste matcherna och de tre senaste matcherna hemma i Malmö Arena har slutat med seger.
Luleå återfinns på tionde plats i SHL och kommer till Malmö med tre raka förluster. Dessförinnan vann norrbottningarna fyra raka matcher. Luleå har varit starkare hemma än borta ochh hittills tagit 18 poäng på 16 matcher utanför stadsgränsen.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Rhett Rakhshani 7p (2+5), Fredrik Händemark 5p (1+4), Andy Miele 5p (1+4), Robin Alvarez 4p (3+1), Nils Andersson 4p (2+2).
Luleå: Emil Larsson 4p (2+2), Johan Harju 4p (1+3), Niklas Olausson 3p (0+3), Oscar Engsund 3p (0+3), Einar Emanuelsson 2p (2+0).

Special teams:
Redhawks 25,2% i PP (3:a) / 81,4% i PK (4:a)
Luleå 21,2% i PP (7:a) / 75,5% i PK (10:a)

Inbördes möten i år:
17/10 Redhawks vs. Luleå 1-2
26/10 Luleå vs. Redhawks 1-2

Målvaktsmatchen:
Joel Lassinantti 26 ma, 91,6% (4:a)
Jonas Gunnarsson 16 ma, 91,3% (7:a)
Oscar Alsenfelt 22 ma, 90,3% (13:e)
Oscar Masiello 1 ma, 100% (ej rankad)
Filip Gustavsson 10 ma, 88,8 % (ej rankad)