• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Segersviten slut när Redhawks strafföll

11 januari 2018 21:22
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks förmådde inte att utöka segersviten till sju raka när Luleå gästade Malmö Arena. För tredje gången den här säsongen slutade ett möte med norrbottningarna 1-2 - den här gången dock efter straffläggning. Det innebar att Redhawks ändå fick med sig en poäng från kvällen.


I kväll var Redhawks tillbaka hemma i Malmö Arena och hade siktet inställt på att förlänga segersviten i SHL. Spelet stod dock inte att känna igen och öppningsperioden är ingen som skriver in sig i Redhawks historieböcker.

Under de inledande 20 minuterna var de gästerna från Luleå som hade det mesta i offensiv väg, men det var mållöst när signalen ljöd för den första pausvilan.

De två tidigare mötena med Luleå den här säsongen har båda slutat med bortavinst, 1-2. Kvällens match hade samma tendenser och när matchklockan precis nått upp på 30 minuter tog bortalaget ledningen. Pontus Själin tog ett skott som letade sig igenom trafiken framför en chanslös Oscar Alsenfelt och Luleå hamnade i förarsätet.

Redhawks tog sig dock ikapp snabbt. Knappt tre minuter senare såg Johan Olofsson till att kvittera när Daniel Zaar bjöd honom på ett öppet mål.

Olofssons mål blev det sista som föll under ordinarie matchtid. Redhawks tryckte förvisso på i den tredje perioden och hade bud på ett avgörande, men det ville sig inte denna kväll.

Till slut var det straffläggning som fick avgöra. Där var gästerna kliniska och drog det längsta strået.

Därmed stannade segersviten på sex raka. På lördag är det läge att inleda en ny svit när serieledande Växjö Lakers kommer på besök. Dina biljetter till toppmötet köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Luleå 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

30:02 0-1 Pontus Själin (Kovacs, Harju)
32:51 1-1 Johan Olofsson (Zaar, Warg)

65:00 1-2 Emil Larsson (avgörande straff)

Skott: 22-29 (3-9, 9-9, 8-8, 2-2, 0-1)
Publik: 5 636 personer