• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Redhawks har laddat om inför Linköping

3 januari 2018 19:24
Inför match

Gårdagens klang och jubelföreställning är lagd till handlingarna och Redhawks har laddat om. När matcherna duggar tätt är förberedelserna A och O. Mathias Tjärnqvist lyfter fram fystränare Freddie Sjögren inför mötet med Linköping. – Freddie gör ett stort jobb för att hålla killarna fräscha. Idag körde vi frivilligt ispass och återhämtning med varierande aktiviteter. När det är såhär tätt mellan matcherna måste spelarna få en chans att ta hand om sig. Just nu är det matcherna som är det viktigaste och alla vet spelmässigt vad som gäller.


När laget samlades på arenan inledde man med att summera matchen mot Skellefteå för att sedan blicka framåt.

0-4 blev till 5-4, och alla var lika överens om att vändningen visade karaktär som att inledningen inte blev alls vad man siktat på.

– Det var trots allt positivt att kunna vända och vinna efter att ha varit helt uträknade efter 40 minuter och sedan stå högst på pallen. En jäkla karaktär och roligt att se.

Vilken effekt ger det här i ett längre perspektiv?
– Det är en klar styrka att kunna vända matcher som vi gör. När vi hamnar i underläge kan vi blicka tillbaka på dessa matcher och veta att vi kan göra det igen. När vi spelar enligt systemet som vi ska är det också möjligt oavsett hur läget i matchen ser ut.

Torsdagens motståndare Linköping är likt Skellefteå ett lag som Redhawks vill bryta poängnollan mot. Tjärnqvist har bilden klar av vad man ställs emot.

– Vi ser verkligen fram emot morgondagens match. Självklart måste vi koncentrera oss på vårt spel och komma ut och ta kommandot i matchen. Linköping är ett bra lag – inget snack om saken. De kör på och har mycket fart i spelet. En tuff motståndare.

– Vi tar med oss den moral truppen visade igår och jag vill även lyfta fram publikens stöd. Det är mycket tack vare dem vi lyckades vända och vinna. Jag hoppas att det kan komma ännu mer folk imorgon och vara med oss i kampen, tillägger han avslutningsvis.

FAKTA / Redhawks vs. Linköping
Nedsläpp torsdag kl.19

Matchtruppen:
Mathias Tjärnqvist meddelar att truppen spikas först efter matchdagens värmning.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (JVM), Carl-Johan Lerby (skadad), Niklas Arell (skadad), Frederik Storm (skadad), Lukas Haudum (utlånad till Pantern), Erik Forssell (familjeskäl).

Formen:
Tabellsjuan Redhawks har 1-3-1 på senaste fem, har vunnit fyra raka (varav tre på övertid/straffar) och har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna. På hemmaplan har man två raka segrar.
Tabellåttan Linköping har 3-1-1 på de senaste fem matcherna. På bortaplan har man en seger mot Rögle i senaste försöket.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Rhett Rakhshani 9p (3+6), Nils Andersson 7p (3+4), Andy Miele 7p (2+5), Max Görtz 4p (2+2), Robin Alvarez 4p (1+3).
Linköping: Nick Sörensen 7p (4+3), Derek Roy 4p (2+2), Chad Billins 4p (1+3), Ken Andre Olimb 4p (0+4), Andrew Gordon 3p (2+1).

Special teams:
Redhawks 24,5% i PP (3:a) / 80,3% i PK (6:a)
Linköping 25,0% i PP (2:a) / 82,3% i PK (2:a)

Inbördes möten i år:
14/11 Malmö vs. Linköping 3-5
12/10 Linköping vs. Malmö 4-1

Målvaktsmatchen:
Jonas Gustavsson 21 ma, 91,2% (8:e)
Jonas Gunnarsson 16 ma, 90,8% (11:e)
Oscar Alsenfelt 20 ma, 90,3% (15:e)
Jacob Johansson 12 ma, 91,1% (ej rankad)