• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Idag 16 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Söndag Sön 2 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Lördag Lör 8 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Första hemmasegern mot LHC på elva år

4 januari 2018 21:13
Matchrapport

Den 10 januari 2007 besegrade Redhawks Linköping med 8-3 hemma på Malmö Isstadion. Fram till i kväll var det senaste hemmasegern mot just LHC, men nu kom äntligen en ny - nästan på dagen elva år senare. Ett effektivt Redhawks grundlade segern med tre snabba mål redan i den första perioden, där Stefan Warg bl a prickade in sitt första SHL-mål i karriären.


Redhawks följde upp den fullkomligt galna avslutningen av tisdagens hemmaseger mot Skellefteå med ett nytt målfyrverkeri i öppningsperioden av kvällens hemmamatch, där Linköping stod för motståndet.

Initialt i matchen var det dock östgötarna som hade mer av pucken och Redhawks räddades av ribban och mållinjen när LHC dessutom var nära att pricka in ledningsmålet.

Istället vände spelet och Stefan Warg blev mannen på allas läppar. Redhawks defensiva back prickade in sitt första SHL-mål i sin 132:a match i den svenska högstaligan.

Wargs första blev också startskottet för målexplosionen. Fredrik Händemark tog sig raka vägen in på mål från sarghörnet och tryckte in 2-0. Strax därefter radade Redhawks upp flera möjligheter att utöka ytterligare och till sist prickade Jens Olsson in 3-0.

Resultatet var något i överkant sett till det spelmässiga, där Linköping på intet sätt var ofarliga. Oscar Alsenfelt, som lämnade sin kasse efter 0-4 i tisdags, var tillbaka i fullgott slag i dag och räddade propåerna från kvällens gäster.

Om den första perioden var chansfylld och målglad så var mellanakten raka motsatsen. Redhawks sköt endast två skott på mål och även om en hel del blockades eller smet utanför skapades inte lika många möjligheter - inte heller för Linköpings del.

Till den tredje perioden eftersökte Peter Andersson ett mer nogrannt spelande Redhawks, men den sista tredjedelen kom att bli Redhawks svagaste i matchen.

När Linköping reducerade från nära håll efter sju minuters spel blev det startskottet på ytterligare måljakt. Visst var det också bud på ytterligare reducering tidigt i tredje. Det blev en enmålsmatch till slut. I spel sex mot fem hittade LHC sitt andra mål, men Redhawks och Oscar Alsenfelt redde ut stormen.

Därmed tog Redhawks äntligen en hemmaseger mot Linköping. Den senaste kom nästan på dagen för elva år sedan, den 10 januari 2007, på Malmö Isstadion.

Närmast på schemat väntar bortamatch mot Karlskrona på lördag innan nästa vecka bjuder på dubbla hemmamatch; Luleå på torsdag och serieledande Växjö på lördag. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHRAPPORT, SHL
Redhawks vs. Linköping 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)

6:43 1-0 Stefan Warg (Rakhshani)
9:42 2-0 Fredrik Händemark (Olsson, Mäntylä)
12:52 3-0 Jens Olsson (Sylvegård, Händemark)

47:25 3-1 Tony Mårtensson (Sörensen, Roy)
59:11 3-2 Niclas Lundgren (Gordon, M Olimb)

Skott: 15-32 (9-11, 2-6, 4-15)
Publik: 5 523 personer