• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Första hemmasegern mot LHC på elva år

4 januari 2018 21:13
Matchrapport

Den 10 januari 2007 besegrade Redhawks Linköping med 8-3 hemma på Malmö Isstadion. Fram till i kväll var det senaste hemmasegern mot just LHC, men nu kom äntligen en ny - nästan på dagen elva år senare. Ett effektivt Redhawks grundlade segern med tre snabba mål redan i den första perioden, där Stefan Warg bl a prickade in sitt första SHL-mål i karriären.


Redhawks följde upp den fullkomligt galna avslutningen av tisdagens hemmaseger mot Skellefteå med ett nytt målfyrverkeri i öppningsperioden av kvällens hemmamatch, där Linköping stod för motståndet.

Initialt i matchen var det dock östgötarna som hade mer av pucken och Redhawks räddades av ribban och mållinjen när LHC dessutom var nära att pricka in ledningsmålet.

Istället vände spelet och Stefan Warg blev mannen på allas läppar. Redhawks defensiva back prickade in sitt första SHL-mål i sin 132:a match i den svenska högstaligan.

Wargs första blev också startskottet för målexplosionen. Fredrik Händemark tog sig raka vägen in på mål från sarghörnet och tryckte in 2-0. Strax därefter radade Redhawks upp flera möjligheter att utöka ytterligare och till sist prickade Jens Olsson in 3-0.

Resultatet var något i överkant sett till det spelmässiga, där Linköping på intet sätt var ofarliga. Oscar Alsenfelt, som lämnade sin kasse efter 0-4 i tisdags, var tillbaka i fullgott slag i dag och räddade propåerna från kvällens gäster.

Om den första perioden var chansfylld och målglad så var mellanakten raka motsatsen. Redhawks sköt endast två skott på mål och även om en hel del blockades eller smet utanför skapades inte lika många möjligheter - inte heller för Linköpings del.

Till den tredje perioden eftersökte Peter Andersson ett mer nogrannt spelande Redhawks, men den sista tredjedelen kom att bli Redhawks svagaste i matchen.

När Linköping reducerade från nära håll efter sju minuters spel blev det startskottet på ytterligare måljakt. Visst var det också bud på ytterligare reducering tidigt i tredje. Det blev en enmålsmatch till slut. I spel sex mot fem hittade LHC sitt andra mål, men Redhawks och Oscar Alsenfelt redde ut stormen.

Därmed tog Redhawks äntligen en hemmaseger mot Linköping. Den senaste kom nästan på dagen för elva år sedan, den 10 januari 2007, på Malmö Isstadion.

Närmast på schemat väntar bortamatch mot Karlskrona på lördag innan nästa vecka bjuder på dubbla hemmamatch; Luleå på torsdag och serieledande Växjö på lördag. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHRAPPORT, SHL
Redhawks vs. Linköping 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)

6:43 1-0 Stefan Warg (Rakhshani)
9:42 2-0 Fredrik Händemark (Olsson, Mäntylä)
12:52 3-0 Jens Olsson (Sylvegård, Händemark)

47:25 3-1 Tony Mårtensson (Sörensen, Roy)
59:11 3-2 Niclas Lundgren (Gordon, M Olimb)

Skott: 15-32 (9-11, 2-6, 4-15)
Publik: 5 523 personer