• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Galen vändning gav Redhawks fjärde raka

2 januari 2018 21:42
Matchrapport

Redhawks hade radat upp tre raka segrar under mellandagarna, men när det i kväll var dags för 2018 års första match stod Redhawks inte alls att känna igen - åtminstone inte under två perioder. Men i slutskedet av tredje, på lite drygt fem minuter hämtade Redhawks upp 0-4 till 4-4 och i förlängningen avgjorde Nils Andersson.


Nej, efter två perioder såg det här är ut att bli en match som Redhawks skulle vilja glömma så fort som möjligt. Förvisso var matchupptakten stark och det var bud på 1-0 vid ett par tillfällen, men istället blev det ett väldigt välkänt ansikte hos gästande Skellefteå som spräckte nollan.

Pär Lindholm gjorde många mål på Redhawks under 2017. 2018 öppnade han med att sätta ledningspucken i en kontring, två mot en.

Målet blev en vattendelare för resten av perioden. Skellefteå utökade efter ett fint powerplayspel och den spelformen skulle gästerna nyttja även i den andra periodens inledande minuter.

Inom loppet av 90 sekunder gick Skellefteå från 2-0 till 4-0 och Redhawks hamnade fel i det mesta. Mellanakten kan med största sannolikhet märkas som Redhawks svagaste insats den här SHL-säsongen.

En spelare förtjänade dock beröm. Jonas Gunnarsson kom in efter Skellefteås fjärde mål och han svarade för en storstilad insats mellan stolparna med flera stora räddningar. Hans spel höll kvar Redhawks i matchen och utan Gunnarssons insats hade vändningen aldrig kommit.

Det dröjde länge innan Redhawks iscensatte den. När den unge Skellefteåforwarden Simon Krekula visades ut fyra minuter för spel med hög klubba lite drygt sex minuter från slutsignalen fick Redhawks sin chans.

Daniel Zaar var den som gav Redhawks hopp. Med ett snärtigt handledsskott hittade han det första krysset. Vändningen var inledd.

Knappa minuten kom nästa PP-mål när Rhett Rakhshani direktsköt från blå. Och bara 17 sekunder senare satte Nils Andersson upp Marcus Sylvegård till en tom bur. Plötsligt hade Redhawks hela 4:36 på sig att kvittera.

Det dröjde dock hela vägen in i slutsekunderna. I spel sex mot fyra sköt Rakhshani på nytt. Den här gången gick pucken inte in i mål, men Robin Alvarez höll sig framme och tryckte in returen. Matchen var kvitterad och Malmö Arena exploderade.

En sådan upphämtning kan givetvis inte sluta med en förlust och i förlängningen spelade Rakhshani och Nils Andersson elegant framför Skellefteåkassen. Den sistnämnde tryckte in pucken i mål och säkrade på så sätt den fjärde raka segern.

Redan i övermorgon väntar ny hemmamatch, när Linköping kommer på besök. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Skellefteå 5-4 (0-2, 0-2, 4-0, 1-0)

10:55 0-1 Pär Lindholm (Ohlsson, Wingerli)
15:23 0-2 Mark Katic (Ericsson, Möller) PP1

21:19 0-3 Henrik Hetta (Pettersson, Olofsson) PP1
22:48 0-4 Andreas Wingerli (Eriksson, Alm)

54:43 1-4 Daniel Zaar (Händemark) PP1
55:07 2-4 Rhett Rakhshani (Miele, N Andersson) PP1
55:24 3-4 Marcus Sylvegård (N Andersson, Mylläri)
59:33 4-4 Robin Alvarez (Rakhshani, Sylvegård) PP1

61:04 5-4 Nils Andersson (Rakhshani, Miele)

Skott: 23-34 (8-9, 3-16, 11-9, 1-0)
Publik: 5 722 personer