• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 10 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Mathias Tjärnqvist vet vad som väntar

29 december 2017 16:34
Inför match

I natt anlände Redhawks till Stockholm med buss från Karlstad och uppladdningen inför Djurgården är i full gång efter dagens träning på Globen. Med sju säsonger och dubbla SM-guld med Djurgården är naturligtvis Redhawks assisterande sportchef och numera coach, Mathias Tjärnqvist, den som mest vet vad som komma skall.
– Det ska bli roligt att få kliva in i Globen med fullt av folk på läktarna och spela den här matchen för vår del. Inspirerande naturligtvis. Det är en fantastisk atmosfär och vi är beredda på att stämningen kommer att vara total där inne.


Det är två av SHL:s formstarkaste lag som ska drabba samman. Såväl Djurgården som Redhawks har tagit nio poäng på de senaste fem matcherna och ligger fyra- respektive femma i formtabellen.

Segern i Karlstad på övertid gav Redhawks precis den boost som kan bli välbehövlig inför en högintensiv match på Globen.

–Vi kom hit upp i natt till Stockholm, tränade idag och är i full gång med våra rutiner och uppladdning. Jag tycker att vi har en jättebra känsla i laget och vi ser fram emot den är matchen mot Djurgården, säger Tjärnqvist och fortsätter:

– Vi har spelat ett stabilt spel, men samtidigt finns det områden vi vill förbättra och det är det som är roligt; när man kan vinna trots att man fortfarande håller på att utvecklas. En väldig styrka och jag tror att det är stämningen i gruppen som gör mycket. Alla brinner för varann, spelarna är lyhörda och vill bli bättre. Gruppen fungerar bra ihop och det börjar sätta sig en kultur i klubben att vi är ett lag som vinner tillsammans. Självkänslan i omklädningsrummet har vuxit år för år och spelarna känner att ”vi kan ju”. Det börjar bli en vinnarmentalitet i Malmö Redhawks korridorer.

Lördagens motståndare Djurgården har Redhawks spelat två jämna matcher mot som båda slutat 4-3 efter overtime i Djurgårdsfavör.

– Det är ett skridskostarkt lag vi möter och de är i toppen av en anledning. Vi förväntar oss en ny fartfylld match där vi måste vara med från start när Djurgården kommer att gå in och köra på med pubiken i ryggen på Globen.

Vad har ni talat om i egna spelet?
– Bland annat att vi ska bli ännu bättre på att sätta våra chanser. Vi har skapat många målchanser hela säsongen och har blivit mer och mer effektiva men det finns fortfarande potential att bli bättre där.

Bland de som verkligen klivit fram och varit vass i avsluten finns utan tvekan Johan Olofsson. Den 23-årige värmlänningen har i årets SHL tagit stora steg på sin utvecklingstrappa och snittar för första gången i karriären över 0,5 poäng per match. De senaste insatserna med två mål mot Frölunda och övertidsavgörandet mot gamla klubben Färjestad understryker bara faktumet och Mathias Tjärnqvist är inte sen att lyfta fram sin forward.

– Han har varit oerhört nyttig för oss i alla spelformer. Johan är intensiv och vågar utmana. Han gör det han är bra på och skapar många av chanserna på egen hand.

Tjärnqvist för egen del känner å sin sida att han allt mer börjar komma in i den tränarroll han i egenskap av assisterande sportchef hastigt fick hoppa in i sedan Jesper Mattsson tvingats ta timeout med anledning av familjesituationen och sonen Olivers kamp mot sjukdom.

– Jag har varit spelare i många år, men man vet ändå inte riktigt vad det innebär att vara tränare förrän man själv är i den rollen. Nu har jag fått se andra sidan av de olika sakerna och det har varit väldigt roligt och utvecklande. Jag försöker hjälpa till genom att framföra sådant jag ser ute på isen och försöker samtidigt suga in så mycket jag bara kan från både Peter och Filander som är två skickliga tränare. Jag gör lite inflikningar här och där och för min del är det oftast spelet runt mål som är i fokus, avslutar Tjärnqvist.

FAKTA / Djurgården vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl.18

Matchtruppen:
Mathias Tjärnqvist aviserar samma matchtrupp som senast mot Färjestad. Redhawks startar sannolikt med liknande formationer.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (JVM), Carl-Johan Lerby (skadad), Niklas Arell (skadad), Frederik Storm (skadad), Lukas Haudum (utlånad till Pantern), Erik Forssell (familjeskäl).

Formen:
Tabellåttan Redhawks har 2-2-1 på senaste fem och har tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna. På bortaplan har man nu fem raka segrar – en svit som inleddes mot Färjestad den 25 november och förlängdes i och med segern i Karlstad igår.
Tabelltvåan Djurgården har 2-2-1 på de senaste fem matcherna. På hemmaplan har man tagit poäng i tio raka och senaste nollpoängaren var den 12 oktober mot Färjestad. Senaste matchen blev det förlust borta mot Linköping.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Rhett Rakhshani 8p (3+5), Nils Andersson 6p (2+4), Andy Miele 6p (2+4), Max Görtz 5p (1+4), Johan Olofsson 3p (3+0).
Djurgården: Linus Johansson 5p (2+3), Calle Ridderwall 4p (2+2), Jonathan Davidsson 4p (2+2), Markus Ljungh 4p (1+3), Linus Hultström 4p (1+3).

Special teams:
Redhawks 21,9% i PP (7:a) / 80,8% i PK (5:a)
Djurgården 17,4% i PP (12:a) / 80,5% i PK (7:a)

Inbördes möten i år:
9/12 Redhawks vs. Djurgården 3-4 sd
21/9 Djurgården vs. Redhawks 4-3 sd

Målvaktsmatchen:
Adam Reideborn 16 ma, 94,24% (1:a)
Joacim Eriksson 13 ma, 91,24% (5:a)
Jonas Gunnarsson 15 ma, 90,6% (14)
Oscar Alsenfelt 18 ma, 90,3% (15:e)