• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Söndag Sön 30 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Fredag Fre 12 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Söndag Sön 14 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Söndag Sön 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Söndag Sön 4 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände och straffade Djurgården

30 december 2017 20:58
Matchrapport

Efter att hemmalaget svarat för en stark andraperiod och gått ifrån till en tvåmålsledning hade Redhawks ett jobbigt utgångsläge inför den avslutande tredjedelen. Men Redhawks jobbade sig ikapp och när det var dags för straffläggning klev 18-årige Marcus Sylvegård fram och sköt hem segern - den sjätte raka på bortais.


2017 avslutades med en storstadsmatch inför fullsatta läktare i Globen. Initialt var det Djurgården som hade mest kräm i benen, men Redhawks tog sig snabbt in i matchen.

Det var intensivt och mycket känslor på isen direkt från start. Domarna tyckte att det var för tufft och visade ut spelare vid ett flertal tillfällen, men varken Redhawks eller Djurgården förmådde att utnyttja de numerära överlägena.

Redhawks var närmast mål i den första perioden när en tekningsvarian gav Nils Andersson öppet mål på bortre stolpen, men träffen blev inte ren och pucken smet strax utanför.

Målen kom istället i den andra perioden, en period som kom att tillhöra stockholmarna. Redhawks tappade spelare i anfallszon vid flera tillfällen, bl a på Djurgårdens ledningsmål. Det kom tidigt och gav hemmalaget momentum.

När Redhawks fick chans till powerplay, periodens enda, kom dock en något ologisk kvittering. Max Görtz bombade in ett direktskott, via stolpen, och Redhawks var tillbaka.

Målet gav också energi, men en ödesminut i slutet av perioden såg ut att ge Djurgården det avgörande rycket. Först tappade Redhawks ytterligare en spelvändning och Niclas Bergfors hittade krysset innan Jesper Pettersson fick en slumpchans och kunde se till att DIF gick till pausvila med en tvåmålsledning.

Trots det tuffa utgångsläget inför tredje vägrade Redhawks att ge sig. Nils Andersson tryckte in en viktig reducering efter knappt tre minuters spel, när han påpassligt snappade upp en sargretur och hittade nätet.

Sen skulle powerplay leverera ännu en gång den här kvällen - och duon Andy Miele och Rhett Rakhshani förlängde sina poängsviter till tio raka matcher när den förstnämnde kvitterade. Därmed säkrade Miele också en poäng för, men Redhawks var långt ifrån nöjda där.

I den efterföljande förlängningen hade Redhawks bud på ett avgörande flera gånger, men det var till slut straffar som krävdes för att skilja lagen åt.

Efter att ha fått se Djurgården vinna med just 4-3 efter förlängning vid de två tidigare mötena den här säsongen var det nu Redhawks tur att vinna och ta revansch. I straffläggningen klev 18-årige Marcus Sylvegård fram och sköt bonuspoängen till Redhawks. Den sjätte raka segern på bortaplan.

Nu väntar ett kort nyårsfirande innan det är dags för hemmamatcherna igen. På tisdag jagar Redhawks sin fjärde raka vinst när Skellefteå gästar Malmö Arena. Dina biljetter till hemmamatcher köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Djurgården vs. Redhawks 3-4 (0-0, 3-1, 0-2, 0-0, 0-1)

22:16 1-0 Linus Johansson (Vejdemo, J Davidsson)
31:21 1-1 Max Görtz (Händemark, Zaar) PP1
37:36 2-1 Niclas Bergfors (Högström, Pettersson)
38:36 3-1 Jesper Pettersson (Bourque, Possler)

42:43 3-2 Nils Andersson (Ekberg, Bryggman)
53:11 3-3 Andy Miele (Rakhshani, Wemmenborn) PP1

65:00 3-4 Marcus Sylvegård (avgörande straff)

Skott: 45-33 (12-5, 23-11, 9-11, 2-5, 0-1)
Publik: 13 850 personer