• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Redhawks föll efter förlängningsavgörande

9 december 2017 17:38
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks hade en ny trepoängare i sikte, men lyckades inte knyta ihop säcken hemma mot Djurgården. Gästerna kvitterade i den tredje perioden och i förlängningen var det stockholmarna som drog det längsta strået när ett straffslag avgjorde.


Redhawks fick en drömstart på dagens hemmamatch mot Djurgården. Axel Wemmenborn knäppte iväg ett skott som Joacim Eriksson i djurgårdskassen inte fick grepp om. Pucken singlade in bakom honom och Redhawks hamnade i förarsätet - resultatmässigt.

Spelmässigt hade Djurgården det mesta av pucken i den första perioden, men det var Redhawks som skapade chanserna. Med bara fem sekunder kvar till pausvilan direktsköt Rhett Rakhshani in 2-0 i powerplay.

Om Redhawks fick ett skitmål tidigt i första fick Djurgården två i den andra perioden. I spel fem mot tre missade Marcus Högström sitt skott fullständigt, men den styrdes in via en Redhawksskridsko. Och När Linus Johansson pillade in gästernas andra mål i matchen var det efter att Redhawks skänkt bort pucken alldeles för enkelt bakom egen kasse.

Trots två baklängesmål bibehöll Redhawks ledningen inför tredje sedan Frederik Storm nätat mellan Djurgårdens två mål och under de avslutande 20 minuterna var Redhawks bättre.

Ändå tilläts stockholmarna kvittera när Jonathan Davidsson bröt runt på vänsterkanten. 3-3 blev också resultatet efter ordinarie tid och förlängning krävdes för att skilja lagen åt.

I torsdags avgjorde Redhawks en förlängning via en straff. I dag kom det istället mot Redhawks. Davidsson gjorde sitt andra mål i matchen och bonuspoängen gick till Stockholm.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan det smäller rejält med ett derby när SHL återstartar igen.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Djurgården 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1)

1:53 1-0 Axel Wemmenborn (Rakhshani, N Andersson)
19:55 2-0 Rhett Rakhshani (Miele, Storm) PP1

25:31 2-1 Marcus Högström (Hultström, Engqvist) PP2
31:54 3-1 Frederik Storm (Händemark, Bryggman)
38:22 3-2 Linus Johansson (H Eriksson)

52:54 3-3 Jonathan Davidsson (Jonsson-Fjällby)

62:42 3-4 Jonathan Davidsson (straff)

Skott: 34-34 (9-13, 12-14, 13-5, 0-2)
Publik: 6 972 personer