• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Första segern i Göteborg på 14 år

2 december 2017 17:38
Matchrapport

GÖTEBORG. Redhawks gjorde en riktigt bra bortamatch i Scandinavium under lördagseftermiddagen. Öppningsakten var förvisso lite knackig, men efter den tog Redhawks över. 4-3-segern innebar att Redhawks ordnade första segern i Göteborg på 14 år.


Ett revanschsuget Redhawks reste till Göteborg i dag för att studsa tillbaka på segerspåret. För andra bortamatchen i rad stod Redhawks dessutom för en oerhört stark laginsats och visst blev det seger mot ett bra Frölunda.

Hemmalaget var starkast i öppningsakten, även om det var Redhawks som tog ledning. Stefan Warg tog skott från blå och matchens lirare, Lars Bryggman, styrde in pucken i nät.

Glädjen blev dock kortvarig. Snabbt efter ledningsmålet kunde Frölunda kvittera i powerplay och tog också ledningen på ett slumpmål senare i perioden. Resultatet stod sig perioden ut och Redhawks ska vara glada att underläget bara var ett mål efter 20 minuter.

Efter periodpausen tog Redhawks över fullständigt. Den andra perioden är en av de bättre den här säsongen och målchanserna radades upp. Det viktiga 2-2-målet kom snabbt. Nils Andersson pricksköt i kvittering och därefter var det Redhawks match.

Att det fortfarande var oavgjort när matchuret närmade sig 40 var på det stora hela orimligt. Då följde Matias Lassen med upp i ett anfall och förvaltade Rhett Rakhshanis fina passning på bästa sätt. Danskens första SHL-mål var ett faktum och Redhawks tog ledningen med 2,6 sekunder kvar av andra.

Lika bra som avslutningen var i andra, lika bra blev starten på tredje. Fredrik Händemark bröt sig igenom på ett friläge och tryckte in en backhand fram till 4-2 och därefter spelare Redhawks starkt på resultatet.

Frölunda reducerade förvisso på ett hederligt skitmål efter en tilltrasslad situation framför Oscar Alsenfelt, men närmre än så kom inte göteborgarna i dag. Första segern i Scandinavium på 14 år var ett faktum - en seger inför en stor skara fans på bortasektionen.

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)

3:40 0-1 Lars Bryggman (Warg)
5:52 1-1 Ryan Lasch (Olofsson, Hjalmarsson) PP1
14:59 2-1 Joel Mustonen (Nyberg, Westerholm)

21:07 2-2 Nils Andersson (Miele, Rakhshani) PP1
39:57 2-3 Matias Lassen (Rakhshani, Bryggman)

40:38 2-4 Fredrik Händemark (Bryggman)
54:06 3-4 Rasmus Dahlin

Skott: 26-21 (13-4, 2-12, 11-6)
Publik: 9 224 personer