• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

Redhawks föll efter mardrömsstart

29 november 2017 21:20
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks fick en mardrömsstart på kvällens hemmamatch mot Karlskrona. Redan efter 23 sekunder kunde gästerna ta ledningen och därefter spelade KHK på resultatet. Redhawks hade svårt att komma hela vägen in på mål och fick inte heller utdelning på de chanser som skapades.


Det blev inte alls den starten Redhawks ville ha på kvällens hemmamatch mot Karlskrona. Redan efter 23 sekunder kunde gästerna sätta sig i förarsätet sedan Henrik Nilsson kastat iväg en puck från blå som letade sig in i krysset.

Det slog lite an tonen för öppningsakten, där Redhawks inte kom i på kassen på ett tillräckligt bra sätt för att kunna kvittera.

Istället var det i den andra perioden som Redhawks växlade upp och hade bud på en kvittering både tre, fyra och fem gånger under upptakten. Karlskrona tvingades ta timeout och stormen i deras zon bedarrade en aning.

Perioden var ändå helt och hållet Redhawks och därför kom det som en rejäl kalldusch när gästerna vände spelet och Joachim Rohdin dubblade Karlskrona ledning.

Att ställningen var just 0-2 efter fyrtio spelade minuter var inget som speglade matchbilden. Redhawks fick dock luft under vingarna i början av den tredje perioden. Daniel Zaar kastade in en puck på mål från vad som såg ut att vara en ofarlig position, men den hittade nätet.

Forceringen kunde iscensättas - men kom av sig när Karlskrona återtog sin tvåmålsledning.

Det blev ändå spänning på slutet. I powerplay sköt Rhett Rakhshani 2-3 och Redhawks även bud på 3-3. Istället satte Karlskrona spiken i kistan med ett mål i tom bur.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Karlskrona 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

0:23 0-1 Henrik Nilsson (Printz, Törnqvist)

31:41 0-2 Joachim Rohdin (Kellman, Karlsson)

42:44 1-2 Daniel Zaar (O Olsson, N Andersson)
49:34 1-3 Morten Madsen (Nilsson)
52:25 2-3 Rhett Rakhshani (N Andersson, Miele) PP1
58:28 2-4 Emil Larsson (Kellman, Nilsson) ENG

Skott: 43-26 (11-6, 20-12, 12-8)
Publik: 5 493 personer