• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks hämtade sånär upp stort underläge

18 november 2017 17:42
Matchrapport

GÄVLE. Inför dagens match trodde Peter Andersson att det skulle krävas en bättre insats än i torsdag för en ny vinst mot Brynäs. Den fick han tyvärr inte se. Redhawks fick en mardrömsstart med baklängesmål efter bara 16 sekunder. I den tredje perioden var Redhawks emellertid inte långt ifrån att hämta upp ett tremålsunderläge.


Säsongens segersvit mot Brynäs stannade på två. Redhawks stod inte att känna igen i Gavlerinken Arena denna lördag och hamnade dessutom i underläge efter bara 16 sekunder.

Brynäs var inte bara effektiva precis i matchstarten utan under hela den första perioden. Redhawks vaskade också fram en del chanser, men det var hemmalaget som gjorde målen och skaffade sig en tremålsledning under de inledande 20 minuterna.

Den andra perioden kom till stor del att handla om spel i numerärt underläge för Redhawks, som drog på sig fem raka tvåminutersstraff. Det gav Brynäs ett stort övertag, men det var ändå Redhawks som reducerade till 1-3. Nils Andersson tog skott och Lars Bryggman drog in returen. Plötsligt var det match igen.

Detta var dock inte Redhawks match. I slutminuten av den andra perioden, i ett av alla Brynäs powerplay, sköt Lucas Carlsson ett skott som touchade en Redhawksklubba och seglade i en båge in bakom en chanslös Jonas Gunnarsson. Ett mål som i mångt och mycket symboliserade matchemn.

I tredje jagade Redhawks för allt vad tygen höll och i fem mot tre reducerade Max Görtz. Brynäs blev darriga när ledningen krympte till två mål. Darrigare skulle de dessutom bli. Andy Miele gjorde det till en enmålsmatch med tre minuter kvar att spela och jakten på kvitteringen kunde iscensättas.

En ny tvåminutersutvisning satte dock stopp för den. Redhawks visade stor moral som sånär hämtade upp ett tremålsunderläge, men får tyvärr vända hemåt utan poäng.

Nästa vecka är det dags för dubbla hemmamatcher i Malmö Arena. Först ut är tisdagens Movembermatch mot Frölunda. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Brynäs vs. Redhawks 5-3 (3-0, 1-1, 1-2)

0:16 1-0 Kevin Clark (Liljewall, Berilsson)
14:45 2-0 Marcus Ersson (Ikonen, Palushaj)
16:56 3-0 Jacob Blomqvist (Ölund, Carlsson) PP1

29:29 3-1 Lars Bryggman (N Andersson)
39:14 4-1 Lucas Carlsson (Gunderson, Blomqvist) PP1

48:16 4-2 Max Görtz (Alvarez, Rakhshani) PP2
57:02 4-3 Andy Miele (N Andersson, Görtz)
59:48 5-3 Aaron Palushaj (Gunderson) ENG

Skott: 31-32 (13-14, 13-3, 5-15)
Publik: 7 909 personer