• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Redhawks studsade tillbaka och besegrade Brynäs

16 november 2017 21:20
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks tog snabb revansch efter det snöpliga nederlaget i tisdags. I kväll fick Brynäs sota när Redhawks vann med 3-1 efter att ha avgjort i den tredje perioden. Firma Jens Olsson och Frederik Storm var stora segerorganisatörer när de gjorde var sitt mål - och spelade fram till varandras respektive fullträffar.


I tisdags svarade Redhawks för en riktigt bra match, men fick inte med sig några poäng. I kväll var insatsen inte på samma höga nivå. Den här gången blev det dock seger - och det är trots allt det viktigaste.

Efter en trevande och chansfattig öppningsperiod var det gästerna som spräckte nollan först i inledningen av den andra perioden. Men precis som i säsongens första möte med Brynäs så skulle Redhawks vända och vinna.

Det dröjde inte länge innan Christoffer Forsberg, center i vad som kanske var Redhawks bästa formation i matchen, tryckte in en puck från nära håll. Förarbetet stod hans ytterforwards, Axel Wemmenborn och Johan Olofsson för.

Det var först i den tredje perioden som det avgörande rycket skulle komma. I spel fyra mot fyra hittade Erik Forssell upp till Jens Olsson på blålinjen och han lossade den stora kanonen. Direktskottet satt klockrent i krysset bakom en oskymd men ändå chanslös Linus Fernström, som svarade för en bra insats mellan Brynäs stolpar.

Gästerna hade därefter en femminutersperiod där det kändes som att kvitteringen hängde i luften. Då passade Redhawks istället på att kontra. 2-1-skytt Olsson lade fram pucken till Frederik Storm som flöd förbi sin back och fri med Fernström hittade luckan mellan benen.

Målet stängde tillställningen och Redhawks vann med 3-1, trots att spelet inte riktigt klickade.

Redan på lördag är det dags för ny match mot Brynäs, då i Gavlerinken Arena.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Brynäs 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

23:29 0-1 Aaron Palushaj (Ölund)
24:55 1-1 Christoffer Forsberg (Wemmenborn, Olofsson)

44:36 2-1 Jens Olsson (Forssell, Storm)
54:06 3-1 Frederik Storm (Olsson, Mylläri)

Skott: 25-25 (5-9, 13-8, 7-8)
Publik: 5478 personer