• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Kvalitetsinsats räckte inte till seger

14 november 2017 21:13
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks var i kväll tillbaka i spel efter ett tio dagar långt SHL-uppehåll. Redhawks återstartade dessutom med en riktigt stark insats, men ett sent mål gav gästerna samtliga poäng i matchen - ett resultat som på intet sätt speglade utvecklingen på isen.


Efter uppehållet för Karjala Tournament var SHL tillbaka på menyn denna tisdagskväll. Redhawks visade prov på en stor aptit och lade i en hög växel direkt från start, även om öppningsperioden inte var lagets bästa i matchen.

Starten gav dock ett ledningsmål. I powerplay behövde Redhawks och Nils Andersson bara fem sekunder på sig för att spräcka nollan - "Nisses" första fullträff den här SHL-säsongen.

Glädjen blev dock kortvarig. Linköping vände snabbt på resultatet via en sargretur och ett bök och stök-mål i efterdyningarna av ett fem mot tre-övertag, något som såg till att gästerna hade ledningen in till pausvilan.

I andra perioden trampade Redhawks gasen i botten och det var spel mot ett mål fram till Anton Mylläris kvitteringsmål. Frederik Storm hade en stor kväll och serverade Mylläri med en magnifik flippassning. Storm svarade för en favorit i repris någon minut senare. I powerplay satte han upp Andy Miele och Redhawks var tillbaka i förarsätet.

Därefter var det bud på ytterligare utdelning flera gånger om och Linköping hade inget att komma med offensivt. Åtminstone inte förrän Jakob Lilja på något sätt lyckades pilla in en puck via köksvägen och det var på något osannolikt sätt oavgjort, 3-3, inför tredje perioden.

Redhawks fortsatte att dominera, men fick inte in fler mål på Jonas Gustavsson. Närmre än två ramträffar kom Redhawks inte och istället var det Linköping som stal samtliga poäng. I den sista minuten studsade en puck via något precis framför kassen och matchen gled ur Redhawks händer.

Nu gäller det att repa mod snabbt. Det är ett intensivt spelschema framöver och redan på torsdag väntar ny hemmamatch. Då kommer Brynäs på besök till Malmö Arena. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Linköping 3-5 (1-2, 2-1, 0-2)

8:24 1-0 Nils Andersson (Rakhshani, Storm) PP1
9:19 1-1 Patrick Mullen (Karlsson)
12:31 1-2 Tony Mårtensson (Roy, Sörensen) PP1

24:58 2-2 Anton Mylläri (Storm)
28:36 3-2 Andy Miele (Storm, N Andersson) PP1
35:13 3-3 Jakob Lilja (Persson, Näkyvä)

59:19 3-4 Ken Andre Olimb (Persson)
59:55 3-5 Nick Sörensen ENG

Skott: 28-23 (7-9, 10-6, 11-8)
Publik: 5 495 personer