• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Skellefteås förstakedja stoppade Redhawks

4 november 2017 17:47
Matchrapport

Redhawks segersvit stannade på fem den här gången. Trots en ny, stark insats fick Redhawks se sig besegrade denna eftermiddag. Skellefteå, med en av hela SHL:s bästa förstaformationer i spetsen, vann med 4-2 sedan sista målet kom i tom bur. – Jag är stolt över grabbarna, säger Peter Andersson efter matchen.


Ett ytterligare decimerat Redhawks, där Nichlas Hardt tillkommit på skadelistan kontra torsdagens bortamatch mot Mora, klev ut starkt de första minuterna i Skellefteå Kraft Arena.

Det var dock hemmalaget som fick utdelning tidigt, med två mål som föll lite väl snabbt. Andreas Wingerli svarade för en fin individuell prestation och på returen slog Sebastian Ohlsson in matchens första mål. Därefter följde SHL:s kanske bästa formation upp med 2-0 bara 40 sekunder senare.

Uppförsbacken var väldigt, väldigt brant - inte minst med tanke på det faktum att Joni Ortio, Skellefteåmålvakten, bara släppt en enda puck i sina fyra tidigare möten med Redhawks.

Men det var sannerligen inget Redhawks som vek ner sig i dag och rivstartade den andra perioden. Jens Olsson slängde in en puck på mål, som letade sig hela vägen in i nät. Och i powerplay följde Max Görtz upp med ett nytt mål när han tryckte in en retur.

Skellefteå var dock något vassare sätt över hela matchen och Pär Lindholm kom att bli stor matchvinnare för västerbottningarna. Han gjorde 2-0-målet, tryckte in 3-2 och spikade slutresultatet med ett mål i tom kasse.

Redhawks krigade hela vägen, men segersviten stannade på fem denna gång.

– Jag är stolt över grabbarna, säger Peter Andersson efter matchen. Det är bra tryck i våra spelare och jag tycker att det var match hela vägen in på slutsignalen. Men de har en förstakedja som är väldigt bra och som vinner matchen för dem i dag.

MATCHFAKTA, SHL
Skellefteå vs. Redhawks 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

4:50 1-0 Sebastian Ohlsson (Wingerli, Söderlund)
5:30 2-0 Pär Lindholm (Möller, J Lindström)

22:05 2-1 Jens Olsson (Haudum)
23:15 2-2 Max Görtz (Olofsson, Mäntylä) PP1
32:29 3-2 Pär Lindholm (Möller, J Lindström)

59:36 4-2 Pär Lindholm (J Lindström, Pudas) ENG

Skott: 37-29 (11-10, 16-12, 11-7)
Publik: 5 085 personer