• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Redhawks tar emot regerande mästaren

23 oktober 2017 15:15
Inför match

Efter en bruten förlustsvit i torsdag var Redhawks matchledigt under helgen. Nu väntar åter ett tuffare matchschema som inleds med tisdagskvällens hemmamatch mot HV71. Den regerande mästaren, som blev för svåra för Redhawks i vårens semifinaldrabbning, kommer på besök.


Med en spelledig helg i ryggen var Redhawks tillbaka i Malmö Arena redan under söndagen och i dag genomfördes ytterligare ett träningspass inför tisdagens hemmamöte med HV71. Det var en träning som inte nådde upp på den nivå som Redhawkstränarna anser vara acceptabel och Peter Andersson röt till.

– Vi har hög kravbild och när vi inte lever upp till den behöver vi säga ifrån, säger assisterande tränaren, Martin Filander. Vi uppnådde inte den kvaliteten som vi förväntar oss på dagens träning och då tog vi det direkt med killarna.

Matchmässigt bröt Redhawks en jobbig svit i torsdags. Efter fyra raka nederlag blev det äntligen seger igen. Växjö Lakers bortabesegrades med 2-1 - smålänningarnas första hemmaförlust för säsongen.

Nu väntar ett nytt småländsk motstånd, när regerande mästaren, HV71, kommer till Malmö. Redhawks får därmed chans till revansch på det lag som var något för bra och slog ut Redhawks ur SM-slutspelet i våras. De senaste veckorna har HV dock haft svårt att få med sig resultaten och lär vara desperata efter poäng i morgon.

– Det förväntar vi oss, men vi har heller inte gått så starkt som vi själva förväntat oss. Jag räknar med att det är två desperata lag som kommer ut till spel i morgon. HV71 har dessutom en liknande situation som oss, med lite skador.

Med den skadesituation som Filander nämner har Redhawks lånat in 25-årige Axel Wemmenborn från IK Pantern. I morgon gör han SHL-debut och sin första match med en rödhök på bröstet sedan han lämnade klubben som junior för sju år sedan.

– Jag förväntar mig att han känner sig bekväm med sig själv, att han kör och vågar spela sitt spel. Jag hoppas också att han känner att det här är en chans som han ska ta, att han vågar och samtidigt njuter av situationen. Jag tror att det är ett måste för att man ska kunna leverera på sin toppnivå, menar Filander och fortsätter;

– Den här säsongen har Axel spelat ytter, men vi ser honom som center. Det var den positionen han spelade på i fjol och vi börjar med att sätta honom där. Det har sett bra ut på träningarna och vi känner oss trygga med honom i den positionen.

På dagens träning kamperade han mellan danskarna Nichlas Hardt och Frederik Storm. Det är också en trolig formation till morgondagens match.

– Jag tror vi kan få en väldig fart i den enheten. Danskarna behöver en center med fart och någon som kan täcka upp när de går offensivt. Det tror vi att Wemmenborn kan göra och vi hoppas att de kan komplettera varandra väl.

Läget i laget

Lukas Haudum är avstängd. Carl-Johan Lerby, Rhett Rakhshani och Andy Miele återfinns på skadelistan. Frederik Storm klev av från dagens träning, men är med största sannolikhet tillgänglig för spel i morgon. En spelare som gör comeback är i hemmamatchen mot HV71 är Daniel Zaar, som missat de två senaste drabbningarna.

Har du ännu inte säkrat din plats till morgondagens semifinalrepris gör du det genom att klicka här!