• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Redhawks tog tung bortatrea

19 oktober 2017 21:16
Matchrapport

VÄXJÖ. Redhawks reste till Småland med raka förluster i bagaget och ställdes mot ett Lakers som inte hade förlorat på hemmaplan. Då såg Redhawks till att bryta sviten och ta tre tunga bortapoäng via en 2-1-seger.


Redhawks är ett vinnande lag igen. Säsongens hittills kanske svåraste match, ett på hemmaplan hittills obesegrat Växjö Lakers stod på menyn. Det bekom emellertid inte Redhawks.

Redhawks från start kändes Redhawks starka. Forecheckingen var stark från första bytet och fortsatte så genom hela matchen.

Med tanke på matchupptakten kom hemmalagets ledningsmål aningen ologiskt. Lakers vann pucken i Redhawks zon och Elias Pettersson hittade rätt.

Redhawks studsade tillbaka snabbt. I spel fem mot tre satte Fredrik Händemark upp spelet - och det var också han som avslutade med att sätta pucken i nät efter direktpassningar från Johan Olofsson och Max Görtz.

Senast, hemma mot Luleå, sköt Redhawks sitt enda mål med en man mindre på banan. I dag kom ett nytt mål i den spelformen. Johan Olofsson slog sin gubbe och fick på något sätt in pucken bakom en stötbrytande Viktor Fasth. Olofssons första SHL-mål för Redhawks, ett mål som också blev matchvinnande.

I tredje perioden jobbade Redhawks väldigt bra och höll ofta Lakers på utsidan. Dessutom blockerades väldigt många skott och de som gick igenom stoppade Cristopher Nihlstorp, som säsongsdebuterade i SHL med en stark insats.

Redhawks fixade därmed en tung trepoängare och studsade upp på vinnarspåret igen. Nu väntar en ledig helg innan det är hemmamatch på tisdag, då regerande mästaren HV71 kommer på besök. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Växjö Lakers vs. Redhawks 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

5:52 1-0 Elias Pettersson
8:22 1-1 Fredrik Händemark (Olofsson, Görtz) PP2

30:32 1-2 Johan Olofsson (Warg, Forsberg) SH1

Skott: 23-18 (8-3, 5-7, 10-6)
Publik: 4 055 personer