• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Uddamålsförlust hemma mot Luleå

17 oktober 2017 21:06
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks har fortsatt problem med att få in pucken i mål. I kvällens hemmamatch mot Luleå blev det bara ett mål framåt, inprickat av Robin Alvarez i numerärt underläge. Gästerna gjorde dessvärre två och lade beslag på samtliga poäng.


Det grinar fortsatt lite emot Redhawks. Hemma mot Luleå blev det en mardrömsstart. Efter bara 43 sekunder studsade pucken i mål via en bortaskridsko precis framför kassen och det var uppförsbacke direkt.

Trots den tunga inledningen var det Redhawks som var det bättre laget i öppningsperioden, men det hjälpte föga. Pucken ville inte på de heta chanserna och gästerna satt i förarsätet.

I andra perioden skapade Redhawks förvisso inte lika mycket, men i numerärt underläge kom kvitteringen. Redhawks vann puck i egen zon och kunde kontra, två mot en. Fredrik Händemark höll i visade hela tiden att han tänkte skjuta. I sista stund släppte han över till Robin Alvarez, som tryckte in pucken i nät.

Glädjen blev tyvärr inte alltför långvarig. Luleå kunde återta ledningen när Gustav Rydahl styrde in 1-2.

I tredje perioden försökte Redhawks jaga ikapp, men Luleå spelade starkt i egen zon och det var svårt att komma in på kassen. I slutminuterna var det ändå väldigt nära 2-2 och en Luleåskridsko kom att rädda laget till tre poäng.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Luleå 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

0:43 0-1 Isac Lundeström (E Emanuelsson)

25:58 1-1 Robin Alvarez (Händemark, Warg) BP1
31:01 1-2 Gustav Rydahl (Mikkelson, Larsson)

Skott: 25-15 (9-4, 5-7, 11-4)
Publik: 5 089 personer