• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Redhawks fick inte hål på Skellefteå

7 oktober 2017 17:37
Matchrapport

SKELLEFTEÅ. Bortaspelet stämde inte för Redhawks under lördagseftermiddagen. I Västerbotten var det hemmalaget som var starkare, inte minst i defensiven, där Skellefteå AIK höll rent framför egen kasse och förmådde att nolla Redhawks.


Redhawks kom till Västerbotten i jakt på den första bortasegern under den hittills unga SHL-säsongen, men efter en jämn upptakt av matchen var det Skellefteå som tog över.

Hemmalaget fick ta ledningen lite för enkelt när Adam Pettersson förvaltade en slumpchans framför mål. Det blev inte bättre när Pär Lindholm kunde öka på sedan en passning letat sig förbi ett par, tre Redhawksklubbor på väg fram till Lindholm.

Redhawks hade svårt att få något riktigt bett i anfallszon och Skellefteå var riktigt starka i det farligaste området, framför den egna kassen.

– Jag är besviken över vår insats, säger Peter Andersson. Vi fick inget tryck på dem, träffade inte mål med våra skott, var slarviga i passningarna och dessutom tycker jag att vi bjöd på deras mål.

I slutsekunderna spikades slutresultatet till 3-0 för Skellefteå när Jonathan Pudas hittade rätt med ett skott från egen zon när Redhawks jagade reducering. Säsongens första förlust efter ordinarie speltid är därmed ett faktum.

Kommande vecka matchar Redhawks i såväl SHL som CHL. Först ut är mötet med Örebro på måndag innan det är dags för gruppfinal mot Kometa Brno på tisdag. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du på här!

MATCHFAKTA, SHL
Skellefteå vs. Redhawks 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

11:49 1-0 Adam Pettersson (Kostka, Holloway)
14:21 2-0 Pär Lindholm (Katic, Ellis)

59:53 3-0 Jonathan Pudas ENG

Skott: 35-26 (16-11, 10-7, 9-8)
Publik: 4 726 personer