• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Lördagseftermiddagen bjuder på nytt Skånederby

29 september 2017 11:59
Inför match

SHL-säsongen inleddes med en derbyfest i Malmö Arena. Där och då vann Redhawks med hela 5-0, men det är historia nu. Redan i morgon är det dags för returmöte och ett nytt derby när Redhawks ställs mot Rögle i Lindab Arena under lördagseftermiddagen. – Det är alltid roliga matcher i Lindab med bra tryck, säger Peter Andersson


Säsongen är fortfarande i sin linda och Redhawks har bara spelat tre SHL-matcher, men trots det är det redan i morgon dags för säsongens andra Skånederby.

Redhawks gick som bekant segrande ut premiärderbyt med stora siffror, 5-0, men det gäller att lämna den matchen till historieböckerna och blicka framåt mot det som komma skall under lördagseftermiddagen.

– Det ska bli kul att spela ett nyss derby, säger Peter Andersson. Vi hade ju nyss ett och det hanterade vi på ett bra sätt. Det gäller det att vi gör även i morgon.

– Viktigt att vi är smarta, kyliga och vågar spela. Jag tycker att större delen av Brynäsmatchen var bra och vi vill ta med oss stora delar av spelet därifrån. Då hade vi ett bra försvarsspel samt ett rörligt och snabbt anfallsspel. Det har vi pratat om, att det är så vi vill spela, utvecklar Andersson vidare.

Redhawks säsongsstart har varit stark, med sju inspelade poäng på de tre inledande omgångarna - något som ger en fjärdeplats i tabellen trots att många av konkurrenterna spelat fler matcher. För Rögles del har SHL-upptakten varit betydligt tyngre med tre stora förluster. Det är med andra ord skilda världar mellan lagen just nu.

– Rögle befinner sig i en tuff situation efter några jobbiga förluster. Jag tror att det kommer att finnas en stor desperation hos dem inför morgondagens match, säger Andersson och fortsätter;

– Starten kommer att vara viktig, precis som alltid. I morgon kommer den nog vara extra viktig. Rögle vill säkert komma ut och sätta allt på ett kort för att jaga första målet för att på så sätt kunna lyfta. För oss är det viktigt att vi hanterar det bra och är beredda, samtidigt som vi inte bara ska stå emot utan också ta initiativ i matchen, även om vi spelar på bortaplan. Vi åker dit för att spela vårt eget spel. Jag ser fram emot en kul match och det blir alltid roliga matcher i Lindab, med bra tryck, berättar Andersson.

Läget i laget

Redhawks får fortsatt klara sig utan Erik Andersson och Rhett Rakhshani. Även Kim Rosdahl tvingas lämna återbud till morgondagens derby och i hans ställe kallas Oscar Eklind in från J20-laget. Den 19-årige forwarden deltog i tre SHL-matcher samt en slutspelsmatch under förra säsongen.

– "Ekan" kommer att byta om och vara med och spela i morgon, meddelar Andersson.