• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Idag 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks på segerjakt i Stockholm

20 september 2017 16:28
Inför match

I morgon väntar en repris från fjolåret. Redhawks står för motståndet när Djurgården spelar hemmapremiär på Hovet för andra året i rad. Hösten 2016 förstörde Redhawks festen och vann med 2-1. Nu siktar laget på att bli festsabotörer på nytt.


Redhawks fick en kanonstart på SHL-säsongen, 5-0 hemma mot Rögle i premiärderbyt och en förstaplats i en väldigt tidig tabell. I morgon kväll ska Redhawks upp på hästen igen. Djurgården står för motståndet, i vad som är stockholmarnas hemmapremiär på Hovet och en repris på fjolårets tidiga höstmatch. Den gången vann Redhawks med 2-1.

– Vi hanterade det bra för ett år sedan och jag vill se samma sak i morgon igen, säger Peter Andersson och fortsätter;

– Vi måste vara förberedda. Det är ju deras hemmapremiär med allt vad det innebär. Det gäller att vi är med från start och att vi åker upp till Stockholm med rätt attityd och karaktär.

Publiktrycket på Hovet är något som är väl omtalat runt om i Hockeysverige och i morgon lär publiken på Hovet vilja visa upp sig på bästa sätt. Peter Andersson ser också en skillnad mot att spela borta mot Djurgården jämfört med andra bortamatcher.

– Vi vill åka dit för att spela vårt spel, våga agera med pucken och vinna på vårt sätt. Jag ser fram emot matchen, det blir alltid roliga matcher mot Djurgården. Mot dem får vi mäta oss på ett lite annat sätt. Det är mer av en mental grej, att stå emot trycktet från läktaren, menar han.

Samtidigt är ett bra tryck och en hög ljudvolym något som Redhawksspelarna är vana vid.

– Ja, det är lite som att spela hemma i Malmö Arena när det är mycket folk. Det blir en jäkla ljudvolym. Vi har sett många lag vika ner sig hemma hos oss, men vi vill åka upp till Hovet och visa att vi klarar av det. Det gäller att gilla läget, helt enkelt, tycker Andersson.

Materialet är redan på väg till Stockholm och lämnade Malmö Arena direkt efter dagens träning.

– Jag tyckte att vi såg bra ut och killarna kändes pigga. Det var bra tryck i grejerna, avslutar Andersson, som reser till Stockholm tillsammans med spelarna först under morgondagen.

Läget i laget

Erik Andersson har varit indisponibel sedan slutet av augusti månad och han är inte tillgänglig för spel mot Djurgården heller. Rhett Rakhshani fick en smäll i premiärderbyt mot Rögle och inte heller han kommer att medverka i morgondagens match. I hans frånvaro kliver Kim Rosdahl in i laget, som i övrigt ser ut på samma sätt som i SHL-premiären. Vem som vaktar kassen bestäms under matchdagen.