• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Söndag Sön 9 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Söndag Sön 16 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 10 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Malmö höll undan i målglatt möte mot HV71

29 november 2016 21:48
#MIFHV

Malmö tog tre poäng under tisdagen hemma mot HV71. Laget bjöd på en fin offensiv hockey som grundlade segern trots att HV71 jagade frenetiskt mot slutet, och kom närmre, men det blev till slut 4-3 för hemmalaget.


Efter en något strulig resa var HV71 på plats i Malmö där matchen blev 25 minuters försenad. Men någon sömnig start blev det inte tal om. Det svängde fort och åt båda håll, och blev en rejält fartfylld match.

Malmö öppnade målskyttet genom Lukas Haudum som styrde in Lars Bryggmans fladderpuck. Den glädjen blev dock kortvarig då Kevin Stenlund hittade luckan mellan Oscar Alsenfelts ben bara minuter senare.

Matchen tappade sedan något i det frenetiska tempot och övergick i ett mer ställningskrig. Lagen slogs om varje centimeter på isen och det var stundtals mycket kamp i mittzonen och något stiltje i anfallsspelet. Men det skulle ändras när Nils Andersson bombade in 2-1 för hemmalaget.

Malmö tog sedan kommandot i den tredje perioden och Nichlas Hardt gjorde 3-1 i powerplay innan Fredrik Händemark fick två chanser att stöta in 4-1 kort därefter. Det satte tonen i resten av matchen och HV71 orkade inte resa sig, men man var nära.

Simon Önerud reducerade två gånger om fram till 4-3 men det sista målet kom med endast en sekund kvar att spela, så det blev bara att siffrorna snyggades till för gästerna.

– Vi förlorar för mycket kamper framför mål idag, annars gör vi en bra bortamatch, sammanfattade Johan Lindbom i C More efter matchen.