• Huvudsponsorer

Tryout och öppet hus på hockeygymnasiet

28 november 2017 18:11
Hockeygymnasium

Lördagen den 9 december bjuder Malmö Redhawks in till öppet hus och tryout för dig som är intresserad av att söka till hockeygymnasiet för tjejer, som Redhawks startar till höstterminen 2018.


Till hösten startar Malmö Redhawks upp ett hockeygymnasium för tjejer i samband med Fria Läroverken. Lördagen den 9 december är du varmt välkommen på öppet hus i skolan och möjligheten att vara med på en isträning.

Anledningarna att välja Malmö Redhawks hockeygymnasium för tjejer i samarbete med Fria Läroverken är många.

– Hos oss får du möjlighet att träna två förmiddagar i veckan, då vi kör såväl fys som på is. Närheten till Malmö Isstadion, som ligger vägg i vägg med skolan, är oslagbar och innebär att du inte behöver lägga tid på att ta dig mellan skolan och träningen. Hos oss får du även en bra utbildning vid sidan av hockey, säger Fira Läroverkens Peter Enehag och fortsätter;

– En profil som André Burakovsky, i dag stjärna i Washington Capitals, är en tidigare elev som fått sin utbildning hos oss. En annan är Nicolas Erb Ekholm, som i dag spelar collegehockey i Alaska.

Malmö Redhawks är inne på sin andra säsong med ett representationslag i DamEttan Södra och målsättningen med damlaget och satsningen på tjejhockeyn är tydlig.

– Målet med vår damhockey är att på sikt bli en ledande klubb för damer i Sverige. Vår skridskoskola för flickor växer och satsningen med ett hockeygymnasium för tjejer möjliggör att vi är en klubb att räkna med på damsidan. Att som enda klubb i Skåne kunna erbjuda denna möjlighet gör att vi kan ta hand om våra egna damspelare och ge dem samma möjligheter som för våra herrspelare. Att ta klivet upp till SDHL ser vi som ett mål som vi kan nå med hjälp av vårt hockeygymnasium, säger Tomas Kollar, Sportchef Dam.

Sedan lång tid tillbaka har Malmö Redhawks ett väldigt bra samarbete med Fria Läroverken, ett samarbete som nu utvecklas ytterligare när hockeygymnasiet för tjejer startar hösten 2018.

– Vi går snart in på det tionde året som vi arbetar tätt med Malmö Redhawks och samarbetet har hela tiden fungerat väldigt bra. Närheten och kontakten mellan lagtränare och instruktörer på skolan är en av flera nycklar till att vi fungerar bra tillsammans, berättar Peter Enehag.

Den öppna träningen sker kl 11:30 till 12:30 och samling sker på Malmö Isstadion kl 9:30. Anmälan sker till [email protected].