Sexpoängsmatch mot Frölunda i Göteborg
Publicerad: 2018-02-27
Inför match
Det är tight i SHL-tabellen och i morgon går Redhawks upp mot Frölunda på bortais. En ynka poäng skiljer lagen åt i tabellen och epitetet sexpoängsmatch har sällan passat så bra som inför mötet i Göteborg i morgon. Kampen om slutspelsplatserna går vidare.

{!A}

Två dagar. Två matcher. Det är vad som närmast väntar Redhawks. Först ut är onsdagens bortamöte med Frölunda i Göteborg.

– Vi har en bra känsla. Vi har varit där en gång den här säsongen och då lyckades vi vinna. Jag tycker att våra insatser brukar vara bra i Scandinavium, säger Peter Andersson, som ser fram emot utmaningen;

– Vi möter ett bra Frölunda, som vi dessutom krigar med om placeringar ovanför kvartsfinalstrecket. Det ska bli en kul match att spela. Jag tror att vi behöver studsa upp lite jämfört med förra matchen - och det tror jag att vi kommer att göra. Vi har fått träna lite till och är mer inne i det, efter att ha fått en match i benen sedan uppehållet.

Han är själv inne på det, det är inte mycket som skiljer Redhawks och Frölunda åt i tabellen (en poäng) och det är ett möjligt kvartsfinalmöte om några veckor. Det är inget som går igenom Anderssons huvud inför morgondagens match.

– Nej, det är inte något jag tänker på nu. Vi måste göra färdigt det dagliga jobbet och fokusera på det i detta läget.

Redhawks har hittills tagit sju av nio möjliga poäng mot Frölunda, en skörd som laget givetvis siktar på att utöka i morgon.

– De vill säkert komma ut hårt - men det vill vi också. Vi har hanterat matchstarterna bra på bortaplan och över hela säsongen har vi varit bra borta. Det gäller att vi är mentalt förberedda och startklara när pucken släpps, att vi gör rätt för oss direkt från start, menar Andersson.

Knappa 22 timmar efter att slutsignalen ljuder i Scandinavium är det dags för ny match, när Djurgården kommer till Malmö Arena.

– Vi fördelade istiderna väldigt bra mot HV71 och det vill vi fortsätta att göra, när det är så här tätt med matcher. Det gäller också att spelarna levererar eftersom vi behöver rulla på fyra kedjor, påpekar Andersson, som i morgon troligtvis saknar Matias Lassen och Robin Alvarez pga sjukdom.

Dina biljetter till torsdagens hemmamatch mot Djurgården köper du genom att klicka här!

FAKTA / Frölunda vs. Redhawks
Nedsläpp onsdag kl 19:00

Matchtruppen:
Redhawks skadelista har krympt väsentlig den senaste tiden. Tränarna har kunnat matcha fullt lag och har även haft spelare som stått vid sidan, något som inte varit fallet tidigare under säsongen. Osäkra inför matchen i morgon är Matias Lassen och Robin Alvarez pga sjukdom.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Malte Setkov (J20), Robin Alvarez (sjuk), Matias Lassen (sjuk), Carl-Johan Lerby (skadad), Marcus Sylvegård (Oskarshamn).

Formen:
Tabellfemman Redhawks vann när SHL återstartade i helgen, men tappade ändå en placering. På de fem senaste har Redhawks 2-2-1 och har gått segrande ur fem av de sex senaste matcherna (varav två efter förlängning/straffar). Bortaformen är exeptionellt bra och Redhawks har imponerande elva segrar på de 13 senaste bortamatcherna.
Motsåndaren Frölunda klev förbi Redhawks och övertog fjärdeplatsen i lördags. Göteborgarna har 2-1-2 på sina fem senaste matcher och har tagit poäng i sju av de tio senaste matcherna.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Nichlas Hardt 5p (2+3), Tobias Ekberg 4p (1+3), Johan Olofsson 2 (2+0), Rhett Rakhshani 2p (1+1), Lars Bryggman 2p (1+1).
Frölunda: Carl Grundström 7p (6+1), Simon Hjalmarsson 5p (1+4), Victor Olofsson 4p (2+2), Ryan Lasch 4p (0+4), Mats Rosseli Olsen 3p (1+2).

Special teams:
Redhawks: 21,2% i PP (5:a) / 81,5% i PK (5:a)
Frölunda: 25,6% i PP (3:a) / 82,9% i PK (3:a)

Inbördes möten i år:
21/11 Redhawks vs. Frölunda 2-3 str
2/12 Frölunda vs. Redhawks 3-4
26/12 Redhawks vs. Frölunda 5-0

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt 31 ma, 91,4% (3:a)
Johan Mattsson 22 ma, 91,0% (10:a)
Johan Gustafsson 27 ma, 89,6% (17:e)
Jonas Gunnarsson 20 ma, 91,4% (ej rankad)

{!B} {!C}

Christian Winnberg