Ny målvakt klar för Redhawks
Publicerad: 2022-12-04
Den brittiska målvakten Nicole Jackson, 30, är klar för spel i Redhawks. Med en skada som håller Lisa Jensen borta från spel under en obestämd tid kommer Jackson in med stor rutin från SDHL-spel med Göteborg. – En målvakt med stor rutin både från SDHL och den internationella scenen, säger Malmö Redhawks sportchef och huvudtränare, Ellinor Rydell.

{!A}

Till följd av en skada från sommarens VM har Redhawksmålvakten Lisa Jensen bara kunnat medverka i en match i DamEttan hittills under säsongen. När det nu står klart att skadan kommer hålla henne borta på obestämd tid värvar Redhawks den 30-årige Nicole Jackson från Gäteborg.

– I Nicole får vi in en målvakt med stor rutin, både från SDHL och från den internationella scenen, där hon har mängder av erfarenhet från landslagsspel med Storbritannien. Under sina år i Göteborg har hon visat prov på sin kapacitet och det känns väldigt bra att vi kan stärka upp med väldigt skicklig målvakt i den situation vi nu hamnat i, säger Malmö Redhawks sportchef, Ellinor Rydell.

Nicole Jackson flyttade till Göteborg sommaren 2016 och har sedan dess varit en av stora anledningarna till att klubben kunnat bibehålla sin SDHL-status fram till dess att den lade ner sin verksamhet tidigare under hösten. Den här säsongen hann hon med fyra matcher, på vilka hon räddade 91% av skotten som kom i hennes väg.

– Efter vad som skedde i Göteborg så är jag väldigt tacksam över chansen att få komma och spela för Malmö Redhawks. Allt har gått väldigt fort och jag vet inte så mycket varken om laget eller om ligan, men jag ser verkligen fram emot att bli en del av det här laget. Tillsammans ska vi göra något bra och pusha för att ta oss uppåt mot SDHL, säger Jackson själv i en kommentar.

Kontraktet gäller för resterande del av årets säsong och debuten sker redan i eftermiddag, i bortamatchen mot Vänersborg. Nicole Jackson kommer att bära #1 på ryggen av sin Redhawkströja.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg