• Huvudsponsorer

Redhawks förlängde segersviten hemma

5 oktober 2017 21:31
Matchrapport

MALMÖ. Tredje raka hemmasegern för Redhawks. Den här gången krävdes det ett förlängningsavgörande från Frederik Storm när Redhawks såg till att bli det första laget för säsongen att besegra Färjestad i SHL.


Tillbaka hemma i Malmö Arena såg Redhawks till att vinna igen. Efter två raka förlängningsnederlag, 7-8 mot Rögle och 4-5 mot, blev det äntligen seger när det krävdes extratid.

Redhawks och Färjestad bjöd på en bra ishockeymatch. Två lag som verkligen ville spela bjöd på en match i publikens smak, med många målchanser.

Det två inledande perioderna bjöd dock bara på ett mål, när Nichlas Hardt hittade krysset. Framför allt i den andra perioden hade Redhawks bud på betydligt mer och ledningen borde varit större efter 40 minuter.

När Redhawks inte fick ytterligare utdelning så kom istället Färjestads kvitteringsmål i början av den tredje perioden. Gästerna kunde dessutom ta ledningen, men Christoffer Forsberg tryckte in en retur och såg till att det stod 2-2 på resultattavlan efter ordinarie tid.

Det var dock nära att gästerna lämnade Malmö med full pott. Färjestad hade tre ramträffar i slutminuterna.

I förlängningen var det Redhawks som drog längsta strået när Frederik Storm tryckte in avgörandet.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Färjestad (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)

22:47 Nichlas Hardt (Storm, Mäntylä)

41:14 Anton Grundel (Lindqvist)
47:46 Dick Axelsson (Lindqvist, Asplund)
50:23 Christoffer Forsberg (Storm, Haudum)

63:45 Frederik Storm (Mylläri, Hardt)

Skott: 39-26 (10-10, 17-6, 10-8, 2-2)
Publik: 6 272 personer