Publicerad: 2017-10-16
Junior
I vanlig ordning stod två matcher på schema under helgen för Redhawks J20-lag. Det här veckoslutet avgjordes dessa på bortaplan, där Redhawks gästade Färjestad och Örebro - och matcherna resulterade i tre inspelade poäng.

{!A}

Hösten har hittills varit ömsom vin och ömsom vatten för Redhawks i J20 SuperElit Södra. Halvvägs in på seriespelet slåss Redhawks för en plats kring strecket som avgör vilka lag som spelar Top 10-serien efter jul och vilka som får göra upp i Fortsättningsserien.

I helgen ställdes Redhawks mot serieledande Färjestad samt Örebro, som tampas runt samma streck, på bortaplan - och det var inte långt ifrån att Redhawks kunde vända hemåt med mängder av poäng i bageget.

Ett 0-1-underläge i Karlstad i lördags vändes till 2-1-ledning i inledningen av den tredje perioden. En ödesminut i mitten av perioden, då Färjestad sköt två mål på bara 20 sekunder, gjorde att matchen gled ur Redhawks händer och det blev istället en jobbig uddamålsförlust.

Redhawks tog dock snabb revansch. Under söndagseftermiddagen gjordes processen kort med Örebro. När matchuret stod på 12:24 hade Redhawks gått fram till en 4-0-ledning och därefter var seger aldrig hotad.

Till slut blev det seger med 6-1 i en match där Edgars Treijs sköt två mål medan Oliver Olsson svarade för fyra assist och Axel Björklund för tre.

Närmast väntar ett speluppehåll för Redhawks innan det är dags för returmöte med Örebro hemma på Malmö Isstadion lördagen den 28 oktober klockan 13:30.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Södra Färjestad J20 vs. Redhawks J20 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)

22:49 1-0 André Fredriksson (A Johansson, Johannesson)

40:39 1-1 Freddy Roslund (Karlsson)
42:15 1-2 Edgars Treijs (Eklind, Olsson)
48:39 2-2 Wilson Johansson (Hedlund, Bäck)
48:59 3-2 Jesper Norbäck (Enqvist, A Johansson)

Skott: 30-24 (9-7, 8-8, 13-9)
Publik: 189 personer

Örebro J20 vs. Redhawks J20 1-6 (0-4, 1-1, 0-1)