• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb

Carl Olofsson kliver in som huvudtränare för damerna

18 november 2022 10:55

De två senaste säsongerna har Carl Olofsson haft rollen som assisterande tränare i klubbens damlag. I somras valde han att lämna, men nu är han tillbaka i Redhawks - den här gången som huvudtränare.

– Att vi blir fler som jobbar tillsammans runt laget kommer hjälpa oss att ta nästa steg, säger Ellinor Rydell, som framöver kommer att fokusera fullt ut på rollen som sportchef.


Redhawks förändrar på tränarsidan. Åtta matcher in på höstens spel i DamEttan Södra kommer Ellinor Rydell framöver att fokusera fullt ut på rollen som sportchef och lämnar över ansvaret som huvudtränare.

I den rollen återser vi nu de två senaste säsongernas assisterande tränare, Carl Olofsson, som är tillbaka i klubben efter att ha fokuserat på den civila karriären sedan fjolårssäsongens avslut.

– I Carl får vi in en resurs som redan har väldigt god insyn i hela vår verksamhet och som både känner och kan en stor del av vår spelartrupp. Utöver sitt kunnande på isen och i båset är han dessutom en oerhört stor glädjespridare och har förmågan att få samman gruppen på ett mycket bra sätt, säger sportchef Rydell i en kommentar.

Under Olofssons tidigare sejour i Redhawks fick han först uppleva hur säsongen 2020/21 blev inställd till följd av Covid-19. Förra säsongen tog drömmen om ett avancemang till SDHL slut på det sista hindret, i det direkt avgörande kvalet mot AIK.

– Det känns självklart roligt att vara tillbaka igen. Malmö är min klubb och jag har följt tjejernas framfart här under säsongsinledningen. Nu ser jag fram emot att se vad vi tillsammans kan åstadkomma under resterande del av säsongen, säger Calle Olofsson själv i en kommentar.

Dessutom kommer Olofsson få uppbackning av Douglas Stuart, som under hösten agerat bollplank och även funnits med vid matcher. Nu blir Stuart också renodlad assisterande tränare för damerna.

– Douglas lever verkligen för hockeyn och har ett enormt driv och engagemang. Han har en modern syn på hockeyn, är oerhört detaljerad i allt han gör och jobbar nära med spelarna både vad gäller individnivå och det lagmässiga - allt för att driva utvecklingen. Att vi dessutom blir fler som jobbar tillsammans runt laget är något som kommer hjälpa oss att kunna ta nästa steg, säger Rydell.

Redan i kväll är det dags för den nya tränarkonstellationens första match, när Redhawks gästar Karlskrona i återstarten efter landslagsuppehållet.