Redhawks tog första ronden
Publicerad: 2018-03-19
Matchrapport
GÖTEBORG. Kvartsfinalen började på bästa sätt för Redhawks. I Scandinavium var det förvisso Frölunda som inledde starkast men Oscar Alsenfelt kom upp stort och höll tätt. I den andra perioden prickade Redhawks sedan in de två mål som krävdes för att vinna rond ett av serien mot Frölunda.

{!A}

SM-slutspelet är igång och Redhawks inledde så bra det bara gick borta mot favorittippade Frölunda.

Det var förvisso hemmalaget som inledde furiöst, men Oscar Alsenfelt hade bestämt sig, det skulle bli svårt att passera honom denna afton.

Han höll tätt genom stormen och Redhawks växte in i matchen. I andra perioden var det sedan Redhawks som tog ledningen. Lars Bryggman, som hade två vassa chanser i första, tog revansch på sig själv och vallade in 1-0-pucken.

Bara minuter senare följde Robin Alvarez upp med ett riktigt prickskyttsmål. I en kontring, där Redhawks kom tre mot noll, tryckte han in pucken i krysset.

Frölunda fick förvisso en snabb reducering. Med två av SHL:s vassaste målskyttare helt fria kunde inte ens Alsenfelt sätta stopp.

Fler puckar släppte Redhawkskeepern inte i kväll utan motade 37 av 38 skott. Därmed stal Redhawks första matchen och sitter i förarsätet inför rond två, som avgörs i Malmö Arena på onsdag.

Dina biljetter till hemmamatcherna i SM-slutspelet köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal Fröunda vs. Redhawks 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

32:50 0-1 Lars Bryggman (Händemark, Olofsson)
34:02 0-2 Robin Alvarez (Arell)
34:25 1-2 Victor Olofsson (Lasch, Nyberg)

Skott: 38-18 (12-5, 13-9, 13-4)
Publik: 9 647 personer

{!B} {!C}

Christian Winnberg