Äntligen seger mot Växjö igen
Publicerad: 2018-10-13
MALMÖ. Redhawks har väntat länge på att få ta en seger mot Växjö Lakers, men i kväll kom den. Trots att smålänningarna tog ledningen och höll den långt in i den tredje perioden lyckades ett moralstarkt Redhawks vända på steken och spela hem tre sköna poäng.

{!A}

Det var längesen senast, men i kväll kom den, en riktigt härlig seger mot Växjö Lakers. Redhawks fick revansch på torsdagens snöpliga 0-1-förlust i Vida Arena.

Även denna gång var det en riktigt tight tillställning, med två försvarsspel som håller tätt framför de egna målen. Det borgade för en ny, målsnål match.

Precis som i torsdags var det Växjö Lakers som sköt matchens första mål. I slutet av den andra perioden slet sig Liam Reddox loss på ett halvt friläge. Han fick inte riktigt ren träff på avslutet, men pucken letade sig in i nät.

Målet kom i ett märkligt skede av matchen, när det var Redhawks som haft längre snurr i anfallszon. 0-1-underläget till trots så vek Redhawks aldrig ner sig.

I slutet av matchen kom också vändning - via två riktiga skitmål. Emil Sylvegård vände spelet och tog ett tungt skott. Viktor Fasth räddade, men Christoffer Forsberg dök blixtsnabbt på returen och när pucken låg lös i andraläget var det Jens Olsson som till slut tryckte in det förlösande kvitteringsmålet.

Avgörandet gick verkligen i samma fack. Den här gången var det kaptenen, Fredrik Händemark, som klev fram och såg till att en lös puck framför Växjökassen hamnade i nät.

Målet blev matchvinnande och Redhawks fick åter fira en seger hemma i Malmö Arena. Både på tisdag och torsdag jagar Redhawks nya vinster. Först i CHL, när Red Bull München gästar och det är fritt inträde, och därefter mot Brynäs på torsdag. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Växjö Lakers 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

36:19 0-1 Liam Reddox (Persson)

50:15 1-1 Jens Olsson (Forsberg, E Sylvegård)
54:40 2-1 Fredrik Händemark (E Sylvegård, Lerby) PP1

Skott: 24-25 (7-8, 7-3, 10-14)
Publik: 6 720 personer

{!B} {!C}

Christian Winnberg