Redhawks besegrat - för första gången
Publicerad: 2018-11-04
MALMÖ. För första gången den här säsongen var det inte Redhawks som fick fira efter en match i DamEttan Södra. När Troja/Ljungby kom till Kirsebergs Ishall under söndagseftermiddagen var det gästerna som tidigt placerade sig i förarsätet och trots ett stort spelmässigt övertag, inte minst i den andra perioden, förmådde Redhawks aldrig att äta sig ikapp målmässigt.

Efter fyra raka fick Redhawks segersvit ett abrupt slut när Troja vann i Kirserbergs Ishall. Gästerna, som föll snöpligt hemma mot Hvidovre, hittade tidigt ett ledningsmål.

När Maria Lindberg, tidigare i Redhawks, dessutom kom alldeles fri med Lisa Jensen utökade hon till 2-0 efter knappa kvarten. Redhawks hade svårt att få till spelet i offensiv zon, men kombinerade snyggt i slutet av öppningsperioden. Med bara en sekund kvar styrde Mia Bau Hansen in reducering på ett skott från Malene Frandsen. Ett mål som kunde blivit moraliskt viktigt inför fortsättningen.

Det var emellertid inte bara Redhawks som kombinerade fint. Troja vände spelet och rullade upp oerhört vackert bara ett par minuter in på andra perioden. Lindberg hade till slut öppet mål och kunde enkelt placera Troja i ett nytt tvåmålsöverläge.

Det var i stort sett det enda som smålänningarna hade i mellanakten. Redhawks dominerade stort, men fick inte in fler puckar trots 17 skott på mål - något som till slut blev avgörande.

I tredje dominerade Redhawks inte lika mycket. Josephine Asperup tryckte förvisso in en ny reducering från nära håll och visst var det nära även en kvittering, men Redhawks stannade på två mål den här eftermiddagen. Första förlusten i DamEttan Södra var därmed ett faktum.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Troja/Ljungby 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

5:58 0-1 Jenny Antonsson
15:38 0-2 Maria Lindberg (Svensson)
19:59 1-2 Mia Bau Hansen (Frandsen, Jensen)

22:59 1-3 Maria Lindberg (Svensson)

49:11 2-3 Josephine Asperup (Bau Hansen)

Skott: 30-19 (6-9, 17-3, 7-7)
Publik: 64 personer