Redhawks vinnare i toppmötet
Publicerad: 2021-12-03
Fredagen bjöd på toppmöte i Ljungby, när Redhawks åkte till Småland för bortamatch mot tabelltvåan i DamEttan. Den målmässiga utdelningen kom i andra perioden där Redhawks sköt matchens samtliga fyra mål. Mellan stolparna räddade Caroline Thomsen samtliga av Trojas 14 skott.

I kväll hade Redhawks tagit sig till Ljungby för toppmöte med Troja när tabellettan gästade tvåan. Och med seriens två bästa lag i spel blev det också en tight öppningsperiod.

Troja hade en puck inne när domaren redan hunnit vissla i sin pipa medan Redhawks vaskade fram ett par möjligheter goda nog för att få utdelning under de avslutande minuterna av första.

Men det skulle dröja in till andra perioden innan det skulle lossna. När Redhawks fick kvällens första möjlighet till spel i numerärt överläge lyckades Michelle Karvinen pilla in en puck som precis passerade mållinjen.

Det blev startskottet för islossningen. När tvåan kom var det efter ett fint anfall. Karoline Pedersen hittade Julie Jensen med en krosspassning - och hon spelade i sin tur tillbaka pucken in i mitt till Natalie Perry, som var iskall i läget.

Redhawks hade sedan ett flertal lägen att göra fler mål, men fick vänta till slutminuterna av perioden innan det ringde igen. Karvinen blev tvåmålsskytt efter att Michelle Weis vunnit puck i anfallszon och minuten efter smällde Kristine Melberg in ett vinkelskott i krysset.

Det målmässiga rycket avgjorde också matchen. I den tredje perioden kontrollerade Redhawks sedan händelserna och tog sin 14:e raka seger i DamEttan.

Trepoängaren innebär också en säkrad topp 2-placering och därmed står det klart att Redhawks kommer fortsätta jakten på en SDHL-plats våren 2022, när tjejerna kliver in i Allsvenskan.

Innan dess ska dock DamEttan spelas klart. Och den går vidare med match hemma mot Skövde på söndag eftermiddag.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Troja vs. Redhawks 0-4 (0-0, 0-4, 0-0)

22:50 0-1 Michelle Karvinen (Pedersen, Bau Hansen) PP1
26:56 0-2 Natalie Perry (J Jensen, Pedersen)
37:49 0-3 Michelle Karvinen (Weis)
38:53 0-4 Kristine Melberg (Kunnerup, Andersson)

Skott: 14-38 (4-8, 7-19, 3-11)

{!A} {!B}

Christian Winnberg