Säsongens första trea för J20
Publicerad: 2018-10-20
Det blev en sur uddamålsförlust för Redhawks borta mot Linköping, sedan serieledare i J20 SuperElit Södra avgjort med fem minuter kvar att spela. I dag fick Redhawks revansch - och en rejäl sådan. Killarna spelade hem säsongens första trepoängare och vann i stor stil. Segersiffrorna skrevs till 5-2.

Redhawks är på road trip i J20 SuperElit Södra och inledde helgen med ett dubbelmöte med serieledande Linköping. I går drog hemmalaget det längsta strået via ett sent avgörande, när Redhawks föll med uddamålet.

I dag var resultatet ett helt annat. Även om östgötarna hade de flesta av skotten i öppningsperioden var det Redhawks som sköt enda målet under de inledande 20 minuterna. Pontus Svensson backcheckade på ett föredömligt sätt, vann pucken i mittzon och skapade sig själv ett halvt friläge. Sen gjorde han inget misstag, utan hängde pucken i nät.

Det var dock i den andra perioden som Redhawks grundlade segern. Inom loppet av sex minuter sköt Redhawks tre mål. I en spelvändning tog Jacob Hallberg in pucken på kassen och när en retur uppstod var Anton Jellvik på plats och tryckte in pucken - hans tredje mål på helgens två möten med Linköping.

När Alexander Ternblad och Oliver Nilsson ett par minuter senare kom två mot en utnyttjade man det till perfektion och Nilsson satte trean. När Helge Grans sen bombade in ett direktskott från blå hade Redhawks skapat sig en ledning som hemmalaget inte kunde hämta ikapp.

Den tredje perioden började dock på absolut sämsta sätt. En karbonkopia på Grans 4-0-mål gav Linköping en reducering efter bara 33 sekunder. När Redhawks sedan ådrog sig ett matchstraff behöver LHC bara 20 sekunder på sig att reducera igen.

Det blev jobbigt när Redhawks drog på sig en tvåminutare i den långa femminutersutvisningen och tvingades till spel tre mot fem i 1:49. Men då spikade Linus Gidbark, som gjorde en stark insats, igen butiken.

Istället spikade Jacob Hallberg segersiffrorna till 5-2 med ett mål i tom bur i slutminuten. Redhawks bärgade därmed säsongens första och efterlängtade trepoängare. I morgon väntar en ny bortamatch, mot Södertälje.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Södra Linköping vs. Redhawks 2-5 (0-1, 0-3, 2-1)

10:04 0-1 Pontus Svensson

24:05 0-2 Anton Jellvik (Hallberg, Eliasson)
27:20 0-3 Oliver Nilsson (Ternblad, Hallberg)
29:47 0-4 Helge Grans (Pappila, Johansson)

40:33 1-4 Albert Lyckåsen (Eklöf, Fornåå Svensson)
48:33 2-4 Filip Fornåå Svensson (Costmar) PP1
59:10 2-5 Jacob Hallberg (Schmid) ENG